Familie Noyens zet Ford Trucks in België op de kaart

Nieuws, Mensen
Yannick De Spiegeleir
Garage Herman Noyens is de Belgische invoerder van Ford Trucks.
Garage Herman Noyens is de Belgische invoerder van Ford Trucks. © Ford Trucks

In Garage Herman Noyens zijn in het weekend van 9 en 10 december 2023 de nieuwe vrachtwagenmodellen Ford F-Line en F-Max Select te bewonderen. Het Kempense familiebedrijf moet vorm geven aan Fords ambitie om 5% marktaandeel te verwerven op de Belgische markt.

De Turkse vrachtwagenfabrikant Ford Trucks maakte twee jaar geleden zijn intrede in ons land. Het Kempense autobedrijf Garage Herman Noyens werd de officiële invoerder onder de vlag van ‘Ford Trucks Belgium’. Met de komst van Ford Trucks groeide de garage en verdeler verder uit tot een uit de kluiten gewassen kmo met intussen maar liefst 75 medewerkers en een sterk dealernetwerk verspreid over het ganse land. Het breidde haar netwerk de voorbije jaren gevoelig uit met nieuwe verkoop- en servicepunten.

Arendonk

Garage Herman Noyens behoort al tientallen jaren tot de Ford-familie. Herman Noyens (uiterst rechts op de foto) was in 1974 aan de slag als Ford-technieker bij zijn ouders in Kasterlee en opende tien jaar later samen met zijn vrouw Ria Vrins een benzinestation in Arendonk. In 1986 openden ze hun eerste Ford-showroom als lokale agent in Arendonk. De eerste twee Ford-concessies volgden in 1997 en 2004, in respectievelijk Geel en Turnhout. In 2012 zwaaiden de deuren van de derde vestiging in Herentals open. Sinds 2018 hebben Nathalie en Jhon Noyens het roer van hun ouders overgenomen. 

Magische kaap

Toen Ford Trucks in 2021 in ons land voet aan wal zette, sprak de vrachtwagenverdeler de ambitie uit om binnen de vijf jaar 5% marktaandeel te verwerven. Momenteel behaalt Ford Trucks een marktaandeel van 3,1% en is het bedrijf goed op weg om de beoogde doelstelling te behalen. Met de nieuwe modellen F-Line en F-Max Select, die vanaf februari 2024 in productie gaan, verwacht Ford Trucks de magische kaap van 5% te ronden.

Paradepaardjes

De gloednieuwe vrachtwagenmodellen Ford F-Line en F-Max Select strijken voor het eerst neer in ons land. Invoerder Ford Trucks Belgium stelt zijn nieuwste paradepaardjes voor op 9 december 2023 tijdens een kerstshopping event. “Met de F-Line komen we tegemoet aan de steeds groter wordende vraag voor vrachtwagens in de bouw – en distributiesector”, zegt Nathalie Noyens (tweede van rechts op de foto), sales director van Ford Trucks Belgium.

Het andere nieuw model, de F-Max Select, komt dan weer met een heel beperkte oplage op de markt. Wereldwijd zullen er slechts 400 modellen verdeeld worden. De truck is vooral bestemd voor het lange afstand internationaal vervoer en biedt de chauffeur vooral heel wat rijcomfort. “De verkoop van vrachtwagens is het voorbije jaar serieus gestegen. Met de F-Max hebben we bijvoorbeeld goede resultaten behaald, met 14% meer ingeschreven voertuigen dan vorig jaar. Alleen merkten we dat de vraag naar modellen voor de distributie– en bouwsector ook heel groot was. Met de F-Line hebben we nu de perfecte match om hierop een antwoord te bieden”, zegt Noyens.

Familie Noyens zet Ford Trucks in België op de kaart – Flows

Familie Noyens zet Ford Trucks in België op de kaart

Nieuws, Mensen
Yannick De Spiegeleir
Garage Herman Noyens is de Belgische invoerder van Ford Trucks.
Garage Herman Noyens is de Belgische invoerder van Ford Trucks. © Ford Trucks

In Garage Herman Noyens zijn in het weekend van 9 en 10 december 2023 de nieuwe vrachtwagenmodellen Ford F-Line en F-Max Select te bewonderen. Het Kempense familiebedrijf moet vorm geven aan Fords ambitie om 5% marktaandeel te verwerven op de Belgische markt.

De Turkse vrachtwagenfabrikant Ford Trucks maakte twee jaar geleden zijn intrede in ons land. Het Kempense autobedrijf Garage Herman Noyens werd de officiële invoerder onder de vlag van ‘Ford Trucks Belgium’. Met de komst van Ford Trucks groeide de garage en verdeler verder uit tot een uit de kluiten gewassen kmo met intussen maar liefst 75 medewerkers en een sterk dealernetwerk verspreid over het ganse land. Het breidde haar netwerk de voorbije jaren gevoelig uit met nieuwe verkoop- en servicepunten.

Arendonk

Garage Herman Noyens behoort al tientallen jaren tot de Ford-familie. Herman Noyens (uiterst rechts op de foto) was in 1974 aan de slag als Ford-technieker bij zijn ouders in Kasterlee en opende tien jaar later samen met zijn vrouw Ria Vrins een benzinestation in Arendonk. In 1986 openden ze hun eerste Ford-showroom als lokale agent in Arendonk. De eerste twee Ford-concessies volgden in 1997 en 2004, in respectievelijk Geel en Turnhout. In 2012 zwaaiden de deuren van de derde vestiging in Herentals open. Sinds 2018 hebben Nathalie en Jhon Noyens het roer van hun ouders overgenomen. 

Magische kaap

Toen Ford Trucks in 2021 in ons land voet aan wal zette, sprak de vrachtwagenverdeler de ambitie uit om binnen de vijf jaar 5% marktaandeel te verwerven. Momenteel behaalt Ford Trucks een marktaandeel van 3,1% en is het bedrijf goed op weg om de beoogde doelstelling te behalen. Met de nieuwe modellen F-Line en F-Max Select, die vanaf februari 2024 in productie gaan, verwacht Ford Trucks de magische kaap van 5% te ronden.

Paradepaardjes

De gloednieuwe vrachtwagenmodellen Ford F-Line en F-Max Select strijken voor het eerst neer in ons land. Invoerder Ford Trucks Belgium stelt zijn nieuwste paradepaardjes voor op 9 december 2023 tijdens een kerstshopping event. “Met de F-Line komen we tegemoet aan de steeds groter wordende vraag voor vrachtwagens in de bouw – en distributiesector”, zegt Nathalie Noyens (tweede van rechts op de foto), sales director van Ford Trucks Belgium.

Het andere nieuw model, de F-Max Select, komt dan weer met een heel beperkte oplage op de markt. Wereldwijd zullen er slechts 400 modellen verdeeld worden. De truck is vooral bestemd voor het lange afstand internationaal vervoer en biedt de chauffeur vooral heel wat rijcomfort. “De verkoop van vrachtwagens is het voorbije jaar serieus gestegen. Met de F-Max hebben we bijvoorbeeld goede resultaten behaald, met 14% meer ingeschreven voertuigen dan vorig jaar. Alleen merkten we dat de vraag naar modellen voor de distributie– en bouwsector ook heel groot was. Met de F-Line hebben we nu de perfecte match om hierop een antwoord te bieden”, zegt Noyens.