Martial Saelens (SITRA) plots overleden

Nieuws, Logistiek
Philippe Van Dooren

SITRA (Saelens Intertransport) is door Martial’s vader Robert opgericht in 1962. Nadat hij en zijn broer Frank het roer overnamen, hebben ze het bedrijf laten groeien in de richting van het transport van levensmiddelen. Frank was inmiddels uit het bedrijf gestapt. Inmiddels is de derde generatie – David, Dieter, Nicolas, Manon en Alexander Saelens – in de onderneming actief.

SITRA kende de jongste jaren een grote groei, ook op internationaal vlak. De voorbije jaren groeide het bedrijf met gemiddeld 12% per jaar. Het telt nu 900 medewerkers en heeft vestigingen in een tiental landen: buiten België zijn dat Nederland, Duitsland, Frankrijk, Italië, het VK, Polen Litouwen en Rusland. Naast wegtransport is SITRA ook actief in multimodaal transport (spoor en shortsea), silo-opslag, warehousing en cleaning.

Volgens de lokale pers was Martial Saelens nog helemaal niet van plan om te stoppen met werken, wel integendeel. Het bedrijf heeft net een nieuwe fase ingezet – eind vorig jaar is gestart met de bouw van een nieuwe hoofdzetel op de eigen terrein om de groei aan te kunnen – en er werd een visieplan uitgestippeld tot 2020. Tegen dan moet de groep in omvang verdubbelen.