Schepen kanaal Gent-Terneuzen melden nu aan via één marifoonkanaal

Nieuws, Scheepvaart
Adrie Boxmeer

Tot nu moesten schepen die vanuit Terneuzen het kanaal opvoeren, zich aanmelden bij Rijkswaterstaat. Bij de Nederlands-Belgische grens moesten ze overschakelen naar marifoonkanaal 78 van de Havenkapiteinsdienst van Norh Sea Port.

50.000 binnenvaartschepen

Vanaf vrijdag 1 november moeten ze in Terneuzen direct al contact opnemen met North Sea Port. Voor de binnenvaartschippers vervaagt hiermee de landsgrens tussen België en Nederland. De nieuwe werkwijze vergroot het zicht op de vaarbewegingen en de veiligheid in het havengebied. Per jaar passeren er bijna 50.000 binnenvaartschepen door de sluis in Terneuzen op weg naar een kade bij een bedrijf, een ligplaats, of op doorreis richting Noord-Frankrijk.

Adrie Boxmeer