IVECO, North Sea Port, LATAM, PIL, TLV, Zelzate, buitenring en protest

Kort, Varia
Charlotte De Noose
Olof Persson
Olof Persson © Iveco Group

LATAM Cargo verbindt Brussels Airport met nieuwe bestemmingen in Latijns-Amerika, Pacific International Lines boekte in 2023 een nettowinst van 277,6 miljoen dollar, Transport & Logistiek Vlaanderen breidt zijn dienstverlening uit met een digitale kennisbank, en nog meer kort nieuws.

IVECO –

Vrachtwagenconstructeur IVECO Group heeft bekendgemaakt dat Olof Persson (zie foto) Gerrit Marx zal opvolgen als CEO wanneer deze laatste IVECO verlaat om op 1 juli 2024 aan de slag te gaan als CEO van CNH Industrial. Dat internationale bedrijf maakt machines voor de agrarische sector, de bouw- en transportsector. Personn is momenteel onafhankelijk bestuurder bij de IVECO Groep. De toekomstige CEO heeft onder meer een verleden bij Volvo Group. (YDS)

LATAM CARGO –

De Chileense vrachtmaatschappij LATAM Cargo verbindt Brussels Airport voortaan met nieuwe bestemmingen in Latijns-Amerika, namelijk Santiago (Chili), Curitiba, Viracopos & Florianópolis (Brazilië), Montevideo (Uruguay) en Buenos Aires (Argentinië). Twee keer per week, op donderdag en zondag, vliegen B767-vrachtvliegtuigen vanaf Brussels Airport. LATAM is de grootste luchtvaartgroep van Latijns-Amerika. Door de komst van LATAM Cargo in maart 2023 versterkte Brussels Airport zijn netwerk van vrachtbestemmingen en bood het een bijkomende verbinding tussen Brussels Airport, Europa en Zuid-Amerika via de hub in Miami. (MDV) 

PIL –

De Singaporese carrier Pacific International Lines (PIL) boekte in 2023 een nettowinst van 277,6 miljoen dollar. De inkomsten daalden met 53% tot 2,9 miljard dollar, vergeleken met 6,1 miljard een jaar eerder. Dat meldt de Business Times, het financiële dagblad van Singapore. De resultaten van de door Lars Kastrup geleide rederij zijn in lijn met die van de concullega’s op een moment dat de vrachttarieven voor containervervoer aan een neerwaartse trend zijn begonnen en nadat de door de coronapandemie veroorzaakte verstoringen van de supplychain en de hausse in de e-commerce afnamen. (JD)

AFVALSCHEIDING –

Vanaf 1 mei 2024 dient de binnenvaart in het hele havengebied van North Sea Port huisvuil gescheiden aan te bieden. Papier, glas en PMD zijn gratis. Voor restafval dient, nadat hier een proefperiode aan voorafging, betaald te worden. Hiervoor werden nieuwe geautomatiseerde containers geplaatst. De nieuwe containers staan op tien locaties in Vlissingen, Terneuzen en Gent. Schippers kunnen daar de afvalcontainers openen door gebruik te maken van de app Connect4Shore. Die is al grotendeels bekend bij binnenvaartschippers, omdat ze ook gebruikt wordt voor watertap- en walstroompunten. (JKV)

TLV –

Transportfederatie Transport & Logistiek Vlaanderen (TLV) heeft een nieuwe huisstijl gelanceerd en breidt ook zijn dienstverlening uit met een digitale kennisbank. De kennisdatabank biedt exclusieve toegang tot meer dan 150 digitale informatiebronnen met cruciale informatie en documenten op maat van transporteurs. De databank kunt u raadplegen via deze link.

ZELZATE –

Dankzij de aanleg van een nieuwe fietstunnel en een ontbrekend stuk fietssnelweg tussen Denderdreve en de Beneluxlaan zullen fietsers over enkele jaren Zelzate comfortabel en veilig van noord naar zuid kunnen doorkruisen. De totale kostprijs van het project bedraagt 2,67 miljoen euro. Eén miljoen komt van Europa, de rest wordt gedragen door de provincie Oost-Vlaanderen, de Vlaamse overheid en Infrabel. De werken zullen wellicht in 2025 kunnen starten. De nieuwe fietstunnel zou voltooid moeten zijn in de zomer van 2027. (YDS)

BRUSSELSE RING –

De aangekondigde asfalteringswerken op de Brusselse buitenring die op maandag 22 april 2024 zouden starten, zijn voor onbepaalde tijd uitgesteld. Deze avond – 22 april – zou een aannemer normaal gezien starten met asfalteringswerken in Groenendaal. Daar wordt het asfalt over een afstand van 2,6 kilometer vernieuwd. De werken zouden vrijdagochtend afgerond worden. Maar het Agentschap Wegen en Verkeer laat weten dat de werken zijn uitgesteld door de weersomstandigheden. Door de lage temperaturen ’s avonds en ’s nachts kan nieuw asfalt niet aangebracht worden. Wanneer er dan wel gewerkt zal worden, is nog niet duidelijk. Meer info vindt u hier. (YDS)

EXTINCTION REBELLION –

Milieuactivisten van Extinction Rebellion (XR) hebben zondag 21 april 2024 in Rotterdam geprotesteerd tegen cruisetoerisme. Ze wilden de aanleg van een cruiseschip verhinderen. Een woordvoerder van het havenbedrijf zegt dat het schip minuten is vertraagd, maar daarna kon aanmeren. XR was naar eigen zeggen met ongeveer vijftig activisten ter plaatse. Volgens de organisatie heeft cruisetoerisme een enorme milieu-impact en ze noemt die funest voor de Rotterdamse duurzaamheidsdoelen. XR “eist dat Rotterdam doet wat nodig is, om alle cruiseschepen uit de stad weren”. (JKV)

IVECO, North Sea Port, LATAM, PIL, TLV, Zelzate, buitenring en protest – Flows

IVECO, North Sea Port, LATAM, PIL, TLV, Zelzate, buitenring en protest

Kort, Varia
Charlotte De Noose
Olof Persson
Olof Persson © Iveco Group

LATAM Cargo verbindt Brussels Airport met nieuwe bestemmingen in Latijns-Amerika, Pacific International Lines boekte in 2023 een nettowinst van 277,6 miljoen dollar, Transport & Logistiek Vlaanderen breidt zijn dienstverlening uit met een digitale kennisbank, en nog meer kort nieuws.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Profiteer deze maand van 40% korting op een Flows abonnement en lees Flows voor slechts 17,40 29,00 per maand.

Word abonnee en krijg toegang tot alle artikels.

 

Ben u al abonnee?

Login