250 bezoekers voor Maritieme Pint (+ foto’s)

Nieuws, Scheepvaart
Bart Timperman

De Flandriaboot aan het Antwerpse havenhuis vormde een zonnig decor voor de eerste Maritieme Pint na de zomer. Heel wat bezoekers genoten op het dek van het goede weer. “Naarmate de avond koeler werd en de muziek luider, verplaatste men zich steeds meer naar binnen”, vertelt voorzitter Marc De Vucht. “Er werd nog gedanst tot na middernacht. Met 250 bezoekers kunnen we alweer spreken van een heel geslaagde editie.”

Zoals aangekondigd werd havenschepen Annick De Ridder officieel tot meter van de organiserende Antwerp Traffic Club (ATC) benoemd, zoals de traditie van de vereniging het sinds 1981 wil. Toen aanvaardde Jan Huyghebaert, de toenmalige havenschepen, als eerste in dat ambt het peterschap.

Papa De Ridder

“De havenschepen bekende dat ze door haar drukke agenda nog twijfelde of ze wel naar ons event zou komen”, verklapt Marc De Vucht. “Ze vertelde dit per toeval aan haar vader, die haar toeriep dat ze van hem móést gaan. Het blijkt dat vader Philippe De Ridder in 1981 een van de oprichters was van de ATC.”

Op foto 3 ziet u Marc De Vucht en havenschepen Annick De Ridder met het historische boekje van ATC, waarin haar vader vermeld wordt als ‘founding father’.

Transport & Logsitics

De volgende Maritieme Pint wordt getapt op de vakbeurs Transport & Logistics op woensdag 16 oktober om 20.00 uur. Toegang gratis voor wie op de beurs is.

Bart Timperman