Hamburg verliest aanloop in EWX-dienst Hapag-Lloyd

Nieuws, Scheepvaart
Koen Heinen

De nieuwe rotatie komt in voege met de ‘MSC Nitya B’ (reisnummer 912R/916A). In Europa worden Rotterdam, Antwerpen en Le Havre aangelopen. De eerste aanloophaven southbound is Caucedo in de Dominicaanse Republiek.

Alternatieven voor Hamburg en Sines

Voor Hamburg worden alternatieven geboden via de SWX- en SW3-diensten van en naar alle bestemmingen in de Caraïben en de westkust van Zuid-Amerika.

Voor lading van en naar Portugal is er een alternatief via de DEX-dienst, die wat exportlading betreft Leixoes aanloopt en Lissabon voor importlading. Diezelfde dienst heeft via de SWX en EWX in Antwerpen aansluiting naar alle bestemmingen van en naar de Caraïben en de westkust van Zuid-Amerika. De exportlading in Lissabon wordt per spoor naar Leixoes vervoerd.

Koen Heinen