MOL verlaat trade op West-Afrika

Nieuws, Scheepvaart
Stefan Verberckmoes

MOL levert op deze trade momenteel drie containerschepen van ongeveer 2.500 teu in een gezamenlijke dienst met Hapag-Lloyd die Antwerpen (Europaterminal van PSA), Hamburg, Londen, Algeciras en Tanger met Lagos (Tincan Island), Tema en Abidjan verbindt.

Omdat het duo Hapag-Lloyd/MOL een samenwerkingsakkoord met CMA CGM/Delmas heeft, kan de Japanse rederij via die Franse partner ook nog een tweede wekelijkse dienst bieden vanuit Antwerpen naar Dakar en Abidjan.

Laatste

De laatste southbound afvaart met een schip van de eigen ARN Service zal op 3 augustus uit Antwerpen geboden worden met de door MOL gecharterde ‘Atlantic Voyager’ (foto). De laatste containers op een schip van CMA CGM zullen al op 31 juli in Antwerpen op de ‘Dimitris C’ geladen worden. Diezelfde schepen zullen eind augustus ook de laatste northbound lading in Afrika laden.

Volgens MOL zijn de verwachtingen van het ladingaanbod op dit vaargebied in combinatie met de verwachte evolutie van de kosten niet van die aard dat de rederij haar resultaten op deze route zal kunnen verbeteren. De Japanse rederij benadrukt wel actief te blijven tussen het Verre Oosten en West-Afrika.