Jost ontslaat brokkenpiloot na video op Facebook

Op sociale media zijn beelden opgedoken van een ongeval aan de Pontbeeklaan in Zellik. Een vrachtwagenchauffeur van Jost voegde op het laatste moment nog in en duwde een collega de berm in. Het bedrijf identificeerde de dader. Hij is ontslagen.

Het incident deed zich vorige vrijdag rond 14.45 uur voor, meldt Het Laatste Nieuws. Op de beelden is te zien dat net terwijl een vrachtwagen de afslag richting de Brusselse buitenring neemt, een chauffeur van Jost Group na een inhaalmanoeuvre plots net voor hem inschuift en ook die afslag neemt.

Dashcam

“Volgens de verklaringen van de chauffeur met de dashcam is hij naar rechts uitgeweken om een aanrijding te voorkomen. Hierdoor kwam hij in de berm op de vangrail en tegen een verlichtingspaal tot stilstand. Die laatste brak ook af”, vertelt commissaris Fred Scrayen van de lokale politiezone AMOW aan onze collega’s.

De beelden – die hier te zien zijn – van de dashcam zijn door een collega in de Franse Facebookgroep ‘Le Groupe Des Boulettes De Routiers – officiel’ gepost. Ze tonen dat de chauffeur van Jost gewoon doorreed.

Belg

Jost – dat zelf met de politie contact opnam – kon de roekeloze chauffeur identificeren. “Het is een Belg die sinds 2016 voor onze distributietak werkte. Inmiddels is de man ontslagen. Zowel ons bedrijf als de sector kunnen toestanden als deze missen als kiespijn."

Philippe Van Dooren