DFDS en CFL verbinden Belgische havens frequenter met Trieste/Turkije

Via de spoorhub in het Luxemburgse Bettembourg worden Antwerpen, Gent en Zeebrugge later dit jaar twaalf in plaats van negen keer per week verbonden met Trieste per spoor. DFDS, CFL Multimodal en het Turkse Mars Logistics werken daarvoor samen.

Het uitgebreide aanbod gaat van start in het vierde kwartaal van dit jaar. Ferryoperator en logistiek dienstverlener DFDS, CFL Multimodal, een zusterbedrijf van spooroperator CFL Cargo en de Turkse geïntegreerde logistiekgroep Mars Logistics hebben een partnership gesloten om hun vervoeraanbod op de route Europa-Turkije uit te breiden en zo aantrekkelijker te maken voor nieuwe klanten. De bestaande verbinding tussen de intermodale spoorhub in Bettembourg (foto) en het Italiaanse Trieste wordt opgetrokken van negen naar twaalf roundtrips per week. In Trieste biedt de verbinding aansluiting op de ferrydiensten naar Istanbul en Mersin in Turkije.

Dagelijkse shuttles

De hub in Bettembourg staat via dagelijkse shuttles in verbinding met de havens van Antwerpen, Gent en Zeebrugge. In Zeebrugge en Gent is er aansluiting op de ferrydiensten naar het Verenigd Koninkrijk en Scandinavië.

Met de uitgebreide verbinding mikken de drie partners op groeiende intermodale goederenstromen tussen Europa en Turkije.

Koen Heinen