Freight 4U haalt vergunning voor BE-GATE binnen

Freight 4U heeft de BE-GATE-vergunning op zak. De administratieve handelingen rond e-commerce worden zo sterk vereenvoudigd. “Dankzij de versnelde inklaring proberen we concurrentieel te zijn met buurtluchthavens”, zegt zaakvoerder Yannick Verdoodt. 

Met BE-GATE kan een freight forwarder zoals Freight 4U de aankomstmeldingen voor grote aantallen e-commercezendingen in een enkele transactie indienen. Voor zendingen onder 22 euro geldt dat ook als aangifte. “Naast DHL was er nog geen enkel bedrijf op Brussels Airport dat de vergunning op zak had”, zegt Yannick Verdoodt, zaakvoerder van Freight 4U. “We zijn op die trein gesprongen. Samen met de mensen van Brussels Airport zijn we naar China getrokken. Veel e-commercevolumes gaan naar Luik, maar we kregen vanuit China ook de vraag om e-commerce te behandelen.”

Versnelde inklaring

De belangrijkste verandering voor klanten is de versnelde inklaring voor zendingen met lage waardes. “Daar proberen we concurrentieel te zijn met de buurtluchthavens op het vlak van snelheid. Softwarematig kan dat nu," legt Verdoodt uit.

Freight 4U haalde de vergunning binnen dankzij de technische ondersteuning van JCON en XCOMM Crossroads. Dankzij hun software, Winsad, kan Freight 4U de e-commercegoederen sneller vrijkrijgen. “Door de snellere inklaring wordt de transittijd op BRUcargo sterk verkort”, voegt John Vanleeuwe, zaakvoerder van JCON, eraan toe. 

Melanie De Vrieze