Filip Goossens aangesteld als algemeen directeur ASX-IBECO

Filip Goossens, tot voor kort verkoopsdirecteur bij DHL België/Luxemburg, is zopas algemeen directeur van ASX-IBECO geworden. Het is een nieuwe functie binnen het Antwerpse koerier- en dienstenbedrijf.

“Ik vervang niemand. De functie van algemeen directeur is een uitbreiding van de managementstructuur van ASX-IBECO. Dat is niet alleen te wijten aan de groei van de verschillende takken van het bedrijf, maar is ook bedoeld om beter in te spelen op de opportuniteiten die ontstaan door het wijzigende landschap in de logistiek”, zegt Goossens.

ASX-IBECO levert een aantal diensten – onder andere in de haven van Antwerpen – die zeer gespecialiseerd zijn. De drie grootste zijn de koerierdiensten (post- en sprintdiensten), de behandeling van visumaanvragen en legalisaties, en kaaidiensten zoals bijstand bij fysieke controle door de douane. Het verzorgt ook dringend expresvervoer in heel Europa en fijnmazige distributie. Hiervoor beschikt het over twee distributiecentra, aan de Bredastraat voor Antwerpen en in Temse voor Oost-Vlaanderen.

“De logistiek is aan het veranderen, onder andere door de digitalisering. Dat heeft bij ons momenteel geen daling van het postverkeer tot gevolg – integendeel, dat stijgt onder invloed van de groei van de haven van Antwerpen – maar biedt opportuniteiten voor het ontwikkelen van nieuwe diensten”, zegt Goossens.

“Neem nu het NxtPort-initiatief. Dat moet de hele doortocht van informatie faciliteren, iets waarop ASX-IBECO altijd op heeft ingezet. Nieuwe diensten en nieuwe vormen van dienstverlening worden mogelijk”, klinkt het nog.

Filip Goossens

Goosens heeft een carrière van 18 jaar bij DHL achter de rug. Sinds 2008 was hij er verkoopsdirecteur voor België en Luxemburg. Voordien was hij sales manager key accounts, sales performance manager, global sales solutions deployment manager, businessanalist en IT-projectmanager. Hij is alumnus van de Lessius Hogeschool in Antwerpen, waar hij een master haalde in business administration en management.

Philippe Van Dooren