Bruno Segers is nieuwe voorzitter van FIT

Bruno Segers (ex-RealDolmen) is de nieuwe voorzitter van Flanders Investment & Trade (FIT). Hij volgt Christ’l Joris op, die de raad van bestuur bijna tien jaar lang voorzat. Ook die laatste heeft een nieuwe samenstelling.

Joris (voorzitster van ETAP Lighting en tevens voorzitster van Agoria Vlaanderen) was sinds medio 2005 voorzitter. “Samen met de raad van bestuur heeft zij FIT door moeilijke periodes geloodst en mee gebouwd aan de performante en klantgerichte organisatie die FIT vandaag is,” aldus haar opvolger, die door de Vlaamse regering is benoemd.

Bruno Segers, die eerder werkte bij de start-up IrisPact, bij RealDolmen en bij Microsoft, is een onafhankelijke bestuurder die via zijn bedrijf All Together een aantal operationele mandaten bekleedt. Hij is tevens adviseur bij Hedera en niet-uitvoerend bestuurder bij enkele bedrijven.

Raad van bestuur

In de raad van bestuur zetelen vertegenwoordigers van de Vlaamse Regering, de privésector, de werknemersorganisaties en onafhankelijke bestuurders.

Namens de regering zijn Els Brouwers (Essenscia), Jan Verfaillie, Lucrèce Callebaut (Erbeko), Samira Bersoul (Your Oxygen) en Claire Tillekaerts (gedelegeerd bestuurder van FIT) aangesteld.

Vier leden van de raad van bestuur zijn aangeduid door de organisaties van werkgevers vertegenwoordigd in de SERV. Het zijn: Alain Bernard (DEME), Myriam Schepers (Prefamac nv en ondervoorzitter raad van bestuur), Luc Luwel (Voka Antwerpen-Waasland) en Gijs Kooken (Unizo).

Namens de werknemersorganisaties vertegenwoordigd in de SERV zetelen Koen Repriels (ACV) en Medhi Koocheki (ABVV).
Herwig Dejonghe (Pinguin) werd aangesteld als regeringscommissaris.

Uitdagingen

“De komende jaren beloven, mee onder druk van de budgettaire restricties en de moeilijke economische omgeving, uitdagend te worden. Het FIT-team is paraat om de prioritaire doelstelling van het regeerakkoord, de internationalisering van de Vlaamse economie, maximale invulling te geven,” aldus een perscommuniqué.

Flanders Investment & Trade (FIT) promoot Vlaanderen als vestigingsplaats voor buitenlandse bedrijven en ondersteunt Vlaamse bedrijven bij het internationaal ondernemen.