Nieuw elan voor alumniwerking Hogere Zeevaartschool Antwerpen

De Antwerpse Hogere Zeevaartschool blaast haar alumniwerking nieuw leven in. De druk bijgewoonde lanceringsbijeenkomst in het Havenhuis doet veel goeds vermoeden voor de toekomst.

Een honderdtal alumni en sympathisanten van de Hogere Zeevaartschool (HZS) vond maandagavond de weg naar de Marc Van Peel-zaal in het Havenhuis voor de herlancering van de alumniwerking. Die leidde de laatste jaren een wat sluimerend bestaan, maar onder impuls van enkele medewerkers en directeur Rowan Van Scharen moet daar verandering in komen. Met getuigenissen van alumni Eugeen Van Craeyveldt (ex-CMB en Safmarine, nu FOD Mobiliteit) en Peter Raes (voorzitter Raad van Bestuur HZS, ex-Sea-Tankers) wordt nog eens duidelijk welke gevarieerde carrièrepaden de afgestudeerden wachten. 

Directeur Rowan Van Scharen verwoordt de ambities voor de vernieuwde alumniwerking als volgt: "Anderhalf jaar geleden groeide het plan om de werking weer uit te bouwen. De maritieme industrie heeft veel nieuwe mensen nodig. Laten wij zoveel mogelijk mensen samenbrengen om projecten te bespreken en ervaring te delen."

Rolmodellen 

Concreet wil de nieuwe alumniwerking alumni en de huidige studenten samenbrengen. "Jullie allen hier aanwezig vormen de beste rolmodellen", klinkt het. Alumni zouden bijvoorbeeld thesisprojecten kunnen begeleiden of suggesties doen voor projecten. Dat alles om de banden tussen de opleiding en het brede werkveld waarin de oud-HZS-leerlingen aan de slag gaan, stevig aan te halen. "We hebben experten nodig, mentors, sprekers en bouwers", besluit Van Scharen. 

De volgende activiteit van de vernieuwde alumniwerking is de nieuwjaarsreceptie van maandag 6 januari. Ook op 4 juni komen de alumni bij elkaar. 

Michiel Leen