Grootste feedermaatschappij sluit aan bij TradeLens

X-Press Feeders stapt in het TradeLens-project van Maersk en IBM. De grootste onafhankelijke feedermaatschappij zegt gemotiveerd te zijn om ook de last mile op zee transparanter te maken.

Vandaag zijn vijf van de zes grootste containerrederijen actief op TradeLens, het digitaal platform dat met behulp van blockchain data en documenten over goederentransacties samenbrengt. Het project van initiatiefnemers Maersk en IBM is bedoeld om de internationale handel te digitaliseren en te standaardiseren. In totaal zijn al meer dan honderd partijen lid.

Met X-Press Feeders treedt nu ook ’s werelds grootste onafhankelijke feedermaatschappij toe tot TradeLens. “We zien onszelf als een integraal deel van de end-to-end supplychain en zijn daarom blij om deel te nemen", zegt Francis Goh, COO bij X-Press Feeders. “Als feederoperator bedienen we onze rederijklanten op de eerste of laatste mijl op zee. Onze schepen zijn een verbinding met de havens. Daarom is het belangrijk dat we actief transparantie promoten en samenwerken met onze klanten en stakeholders.”

De maatschappij hoopt met de deelname vooral op meer efficiëntie in de industrie. X-Press Feeders heeft een vloot van meer dan honderd eigen schepen en veertig schepen in privé-eigendom.

Jonas van Boxel