Belgische Maritieme Liga gaat jaarlijks maritieme verdiensten belonen

De Belgische Maritieme Liga gaat op zoek naar de persoon, organisatie of event dat de Belgische maritieme spirit belichaamt of een bijzondere prestatie heeft verwezenlijkt. De eerste laureaat van die jaarlijkse prijs wordt begin 2019 bekendgemaakt.

De Belgische Maritieme Liga (BML)is de koepel waaronder organisaties zoals het Belgische Zeemanscollege, de Belgische Marine Academie en de Mercatorkring samenwerken. De Liga zag al in 1899 het levenslicht en stelt zich tot doel het Belgisch maritiem potentieel te promoten.

In die context kondigde voorzitter Guy Bultynck (foto) gisteren op de nieuwjaarsreceptie van de Liga op de Hogere Zeevaartschool in Antwerpen een nieuw initiatief aan. De BML wil jaarlijks een maritieme persoon, organisatie of event bekronen met een prijs.

De zoektocht naar de eerste laureaat is intussen gestart. Een 25-tal organisaties en beroepsverenigingen uit de Belgische haven- en scheepvaartgebonden sectoren kreeg een brief waarin de BML hen vraagt kandidaten naar voor te schuiven die in aanmerking komen voor die nieuwe prijs. “Die kandidaten moeten niet noodzakelijk verbonden zijn aan een van onze verenigingen, maar moeten wel een rechtstreekse band hebben met ons land en met onze maritieme omgeving”, gaf Guy Bultynck aan.

De Liga zal de eerste laureaat op zijn nieuwjaarsreceptie van volgend jaar bekendmaken. Kandidaturen mogen tot 15 oktober ingediend worden.

Jean-Louis Vandevoorde