Albert Pegg onthult 'Tinder voor logistieke professionals'

Het Antwerpse netwerk voor expediteurs Atlas Group of Networks is een samenwerking aangegaan met een start-up uit München voor het ontwikkelen van een app. Albert Pegg, directeur van Atlas Breakbulk Alliance, legt de meerwaarde van de app uit.

Albert Pegg is managing director van Atlas Breakbulk Alliance, onderdeel van het Antwerpse Atlas Group of Networks. De groep fungeert als een netwerk dat kleinere expediteurs bijstaat over heel de wereld met tal van oplossingen. Het nieuwste voorbeeld daarvan is een app waarmee professionals die elkaar niet kennen, advies kunnen vragen aan elkaar. Pegg: “Verladers die met een probleem zitten en geen overzeese agent hebben, kunnen makkelijk via de app geholpen worden.”

Flenzies.

De Duitse app Flenzies. werkt als matchmaker tussen logistiekers. Een verscheper die vragen heeft over het vervoer van een bepaalde lading naar een specifieke bestemming, komt via de app in contact met een logistieke dienstverlener. “Flenzies. heeft er lang en hard aan gewerkt om allerlei vragen in de achtergrond van de app te categoriseren,” zegt Pegg. “Vragen kunnen immers gaan over warehousing, transport, zeevracht, luchtvracht, projectlading enzovoort.”

“Alle mogelijke soorten van goederen staan in de databank beschreven. Mochten mensen problemen hebben met gevaarlijk goed, dan kunnen ook zij voort. Dienstverleners van hun kant hebben moeten aangeven waar zij goed in zijn.” Expediteurs die vragen binnenkrijgen in de app, hoeven in eerste instantie alleen maar ja of neen aan te klikken. Zo ontstaat er een match, een beetje zoals bij Tinder.

Goede leads

Sinds mei van vorig jaar werkt Atlas Group of Networks mee aan de app door die te testen. Binnenkomende vragen van verschepers werden doorgelicht. “We kregen vragen binnen en gingen na of deze wel koosjer waren,” aldus Pegg. “Wij kwamen vaak op goede leads. Zo was er bijvoorbeeld iemand in Zuid-Afrika die geen fatsoenlijke agent had in Europa.”

“In die proeffase hebben we alleen getest met onze Europese agenten, maar nu trekken we het wereldwijd. De aanvragen van verschepers zullen waarschijnlijk hoger gaan oplopen omdat agenten over heel de wereld rechtstreeks bereikt kunnen worden.” Leden van Atlas Group of Networks kregen al een login voor de app en kunnen hun specialiteit verder preciseren. Zo creëren zij meer mogelijkheden om zaken te doen. 

Meer informatie over Flenzies. vindt u op de website van de app.

Sven Goyvaerts