TransDirect koppelt lege vrachtwagens lokale vervoerders aan verladers

Nieuws, Transport
Yannick De Spiegeleir
Transdirect
Vrachtwagen TransDirect © TransDirect

Via een innovatieve technologie koppelt de West-Vlaamse scale-up TransDirect lege trucks van kleine vervoerders aan grote verladers. “Elke lege vrachtwagen die we kunnen laden, vormt winst op economisch en ecologisch vlak”, zegt CEO Gilles Devriendt.

TransDirect, dat gevestigd is in Kortrijk, profileert zich sinds januari vorig jaar als nieuwe en innovatieve uitdager op de Belgische transportmarkt. Het rekent daarbij vooral op de kleine transporteurs die via het platform van TransDirect op een laagdrempelige manier toegang krijgen tot een gediversifieerde klantenportefeuille en zo hun werking kunnen optimaliseren en professionaliseren. TransDirect telt al zo’n 250 verladers in zijn klantenbestand.

Computergestuurd

De problematiek van vrachtwagens die leeg over de weg rijden, is niet nieuw. Dankzij een computergestuurde planning, het nieuwste materiaal en een uitgebreid netwerk van charters wil TransDirect zowel het aantal lege kilometers als de CO2-uitstoot beperken. Transdirect maakt dat kleine transporteurs, die dikwijls te weinig schaalvoordeel genereren, via hun technologie hier juist wel toegang toe hebben. “Denk bijvoorbeeld aan een bloemenhandelaar die meerdere keren naar Parijs rijdt en telkens met een lege truck rijdt. Door zo’n lokale vervoerder te koppelen aan een verlader die op zoek is naar een transporteur plukken beide partijen de vruchten”, zegt Gilles Devriendt, stichter en CEO van TransDirect. “Vervoerders moeten wel aangeven met welk type trailer ze rijden, zodat we de juiste lading aan de juiste lege truck kunnen koppelen.”

Focus

TransDirect ondersteunt kleine vervoerders ook door alle administratieve en commerciële taken op zich te nemen, zodat zij kunnen focussen op hun corebusiness. “Elke lege vrachtwagen die we van de weg halen, is winst en dat op zowel economisch als ecologisch vlak. Bovendien trekken we in een sterk geglobaliseerde sector uitgesproken de regionale kaart”, besluit Devriendt.