Pascal Gybels (Luik Natie): "Koelmagazijn openen met touch of glamour"

De opening van een enorm, modern koelmagazijn bij Luik Natie, daar hoort een stevig feestje bij. Een kolfje naar de hand van hr-manager en manusje-van-alles Pascal Gybels, die voluit gaat voor de glamoureuze toets.

Het nieuwe koelmagazijn van Luik Natie aan de Kruipin in Kallo werd vrijdagavond feestelijk ingehuldigd. Driehonderd genodigden, waaronder havenschepen Annick De Ridder en minister van economie Kris Peeters. Het nieuwe magazijn, met 6.000 palletplaatsen voor bananen, 1.500 m² opslagruimte voor honing en een prijskaartje van vijf miljoen euro is voor de gelegenheid feestelijk aangekleed: een 'poort' van containers bij de ingang, een aaneenschakeling van eetstandjes voor de walkingdinner en een look-and-feel die je eerder bij een filmpremière verwacht dan bij een bedrijfsfeest. De man die dat alles in goede banen leidde? Pascal Gybels (39), hr-manager en zelfverklaard manusje-van-alles. 

"Buiten mijn job bij Luik Natie help ik vaak kennissen in de eventsector," zegt Pascal. "Voor mij is deze avond een klein event. Volgende week werk ik mee aan een evenement met 5.000 aanwezigen in de Waagnatie. Ik organiseer ook de beurzen waar ons bedrijf aan deelneemt." 

Verhaal vertellen

Aan het event van vrijdag gingen enkele maanden van plannen vooraf. "Je moet goed nadenken over wat je wil vertellen. Deze nieuwe magazijnen zijn maar de eerste stap in een reeks investeringen die het bedrijf doen groeien. Bovendien hebben we een moeilijkere periode achter de rug, die we met de inhuldiging van deze magazijnen achter ons laten. We willen vandaag vooral laten zien dat Luik Natie, hoewel het geen echt familiebedrijf is, toch de sfeer ervan heeft. Zaterdag is het familiedag voor het personeel."

Touch of glamour

Pascal kreeg zo goed als carte blanche voor de organisatie. "Ik wilde een stijlvol corporate event, maar niet te stijf of te chic. Professioneel, maar toch ook los, een beetje de look-and-feel van ons bedrijf. Ik heb de meest professionele mensen uitgekozen om mee te werken. Ik probeerde een touch of glamour binnen te brengen. Daarom heb ik ook geen donker pak aan vandaag. Iedereen kan bij Luik Natie zijn wie hij is. Je wordt niet in een hokje geduwd en dat is wel leuk."

Michiel Leen