Karen Hofman (CSP Zeebrugge): “Goede werksfeer vergroot betrokkenheid”

Containerterminal CSP Zeebrugge steekt een strategische lijn in zijn gezondheidsbeleid, voor fysiek én mentaal welbevinden. Daarover getuigt hr-businesspartner Karen Hofman op een infosessie voor werkgevers uit transport en logistiek op 15 oktober.

“We doen al heel veel zaken voor de gezondheid: wekelijkse fruitmanden, ergonomische kantoren, sportieve ontspanning en infosessies rond stoppen met roken bijvoorbeeld. Nu we groeiden naar 85 medewerkers, werd het tijd om naar een meer strategische aanpak van ons gezondheidsbeleid te gaan”, vertelt Karen Hofman, hr-businesspartner bij containerbehandelaar CSP Zeebrugge. Ze werkt er sinds twaalf jaar en beleeft mee de nieuwe groei sinds Cosco Shipping Ports eind 2017 de site van APM Terminals overnam.

“Via het Vlaams Instituut Gezond Leven – een instelling van de Vlaamse overheid voor bedrijven, onderwijs en lokale besturen – kregen we een subsidie voor het opzetten van een strategisch gezondheidsbeleid. We stellen nu een plan op voor concrete acties vanaf 2020. Dat gebeurt met een externe coach die we toegewezen kregen en onze interne preventiedienst.”

Ergonomie en ziekteverzuim

“We werken op zowel de fysieke gezondheid als op het mentale welbevinden. We doen dat zoveel mogelijk vanuit een positieve benadering. De beste preventie is het positief stimuleren van een gezonde levensstijl, zowel mentaal als fysiek. Daarom besteden we ook aandacht aan plezier want de boog mag niet altijd gespannen staan.”

“Een gezonde medewerker is een meerwaarde voor het bedrijf. Wie goed in zijn vel zit, zal beter presteren, sterker geëngageerd en meer betrokken zijn. Maar je kunt niet meer doen dan sensibiliseren en tools aanreiken. Of een medewerker die gebruikt, is zijn vrije keuze. We weten bijvoorbeeld allemaal dat in shifts werken een impact heeft. Daarom geven we tips hoe en wanneer je het best eet en slaapt. Als werkgever willen we onze verantwoordelijkheid opnemen voor medewerkers die toch het grootste deel van hun tijd bij ons doorbrengen. We zijn gelukkig dat onze graad van ziekteverzuim onder het gemiddelde ligt.”

Stiekem meer groenten

Naast de 85 eigen medewerkers, denkt CSP Zeebrugge ook aan de havenarbeiders. “We zien de mensen op onze timetable als collega’s en laten hen deelnemen aan de jaarlijkse veiligheidsdag. Dit jaar was het thema EHBO, met aandacht voor verzorging, persoonlijke beschermingsmiddelen en blussen. Vooral dat laatste was ook fun voor de groepsgeest.”

In de stoere, mannelijke havenwereld gezond leven en eten promoten, blijft een uitdaging. “Dit is geen vrouwelijke omgeving maar de haven. Hier moet je niet onmiddellijk sessies mindfulness of yoga aanbieden. Hoewel we op de barbecue deze zomer toch stiekem het groentebuffet extra groter maakten. (lacht) Gezonde gewoonten introduceren, doe je immers het best geleidelijk. Zoals bijvoorbeeld beetje bij beetje het snoep in de automaat door gezonde snacks vervangen”, aldus Karen Hofman.

Infosessie dinsdag 15 oktober

De infosessie rond gezondheid in transport en logistiek vindt plaats op dinsdag 15 oktober vanaf 9.00 uur in Oostkamp bij Brugge. Ze wordt georganiseerd door de sectorfondsen LOGOS (bedienden), SFTL (arbeiders), VDAB en POM West-Vlaanderen. Na een ontvangst met ontbijt spreekt Silvia Van Cauter (Vlaams Instituut Gezond Leven) en getuigt Karen Hofman (CSP Zeebrugge Terminal). Daarna volgen drie thematische workshops: roken, alcohol en drugs; veerkracht en mentaal welbevinden; voeding en beweging. Doorlopend is er infomarkt met tools en advies, en om 12.30 uur een gezonde lunch.

Preventieadviseurs, hr-officers en zaakvoerders uit de sector kunnen via deze link gratis inschrijven tot dinsdag 8 oktober.

Roel Jacobus