Geert De Wilde (NxtPort): "Rookie winnen geeft boost aan je bedrijf"

CEO Geert De Wilde zag vorig jaar medewerker Laurent Moyersoen de NxtPort-kantoren binnenwandelen met de trofee 'Flows Rookie of the Year'. Is dat een meerwaarde voor zijn bedrijf? Of een nachtmerrie omdat headhunters dan je talent komen wegkapen?

Voor de CEO van NxtPort was de winnaar in huis halen een positieve ervaring. "We waren uiteraard heel verheugd om de eerste Rookie van het jaar onder onze medewerkers te mogen verwelkomen. Het was mooi om te zien hoe hij dankzij zijn persoonlijke ambities, communicatieskills en netwerk de professionele jury heeft weten te overtuigen naast andere sterke kandidaten. De titel heeft uiteindelijk ook NxtPort zeer positief in de spotlights gezet. Dat mag je zeker niet onderschatten."

Ontwikkeling

Geert De Wilde zag dat de winnaar niet alleen een boost kreeg als professional, maar ook meerwaarde haalt uit de naambekendheid die hij dankzij de trofee kreeg. "Laurent heeft het voorbije jaar zijn netwerk sterk verder kunnen uitbreiden, iets wat hij zeer graag doet. Ook zijn job binnen NxtPort is inmiddels geëvolueerd. Hij heeft de rol van business development op zich genomen. Zo kan hij zijn talenten nog meer inzetten."

Haaien

Nogal wat bedrijven aarzelen om een rookie in te schrijven. De headhunters zouden immers als hongerige haaien op de loer liggen om het talent weg te plukken. Voor Geert De Wilde is die angst niet relevant. "Dat hangt van de persoonlijkheid af. Als je schrik moet hebben dat je personeel naar de concurrentie gaat, dan kan je beter stoppen met zakendoen. Persoonlijk heb ik daar geen schrik van, en als het dan toch gebeurt, dan geeft het een goed gevoel. Want je laat iemand vertrekken voor wie je bijgedragen hebt aan zijn of haar persoonlijke ontwikkeling. Dat risico bestaat altijd, zeker bij ons in de IT-sector, waar de anciënniteit gemiddeld beneden de twee jaar ligt. We zetten mensen in op hun talenten in een omgeving waar ze gestimuleerd worden om out of the box te denken. Daar past een rookie wel in. Zelfs in tijden van corona waar de voorbije maanden doorgewerkt is, vooral van thuis, met een hele reeks nieuwe en tijdelijke collega’s, weet iedereen Laurent te vinden als het over douanezaken gaat."

Jaloezie

Ook de schrik voor jaloezie in het team is volgens Geert De Wilde nergens voor nodig. "Rookie of the Year worden is natuurlijk een status om jaloers op te zijn", klinkt het nuchter. "Maar dat kan ook op een gezonde manier. Van negatieve jaloezie hebben wij niets gemerkt bij de collega’s. Integendeel. We vinden het fijn om een jonge 'Bekende Maritieme Antwerpenaar' onder ons te hebben.

Deadline

Intussen zijn de eerste kandidaten voor 'Flows Rookie of the Year 2020' aangemeld. Inschrijven kan nog tot eind deze week. Alle info vindt u hier. Uit alle kandidaten worden drie finalisten genomineerd die zich mogen voorstellen in de Flowsnieuwsbrief en aan de jury op de grote finale op donderdag 15 oktober. De winnaar krijgt dankzij partner Ion Logistics een geldprijs van 2.000 euro. 

Bart Timperman