Daarom koos Alexandra Bogaert (Rookie of the Year 2021) voor logistiek

Flowsmagazine, Mensen
Koen Dejaeger
Alexandra Bogaert
Alexandra Bogaert © Alexandra Bogaert

In ons Flowsmagazine rond opleiding en carrière, wilden we weten waarom iemand aan een opleiding of een carrière in de logistiek begint. Dat was het uitgangspunt van een kort interview met acht personen. We geven vandaag de eerste getuigenissen mee, ook op video.

Onder de deelnemers aan de getuigenissen bevinden zich (werk)studenten, pas afgestudeerden, trainees en een zij-instromer. Dat leverde heel diverse verhalen en leuke inzichten op. En over één ding zijn ze het allemaal eens: de logistieke sector is een veelzijdige en internationale omgeving waar er veel mogelijkheden voor een prachtige toekomst liggen. Alexandra Bogaert is salesmanager Move Intermodal en Flows Rookie of the Year 2021. Zij legt als eerste uit waarom ze koos voor logistiek.

Waarom heb je voor een opleiding/carrière in de logistiek gekozen?
“Ik heb Handelswetenschappen gestudeerd aan de Universiteit Hasselt. Daarna ben ik begonnen bij Move Intermodal via een traineeship, een heel mooie opportuniteit omdat ik nog aan het zoeken was naar wat ik precies wou doen. Dankzij zo’n programma kun je alle departementen doorlopen en zien wat best bij je past. Zo ben ik in de sales terechtgekomen en sinds januari 2023 ben ik salesmanager bij Move Intermodal.”

“Mijn bacheloropleiding Handelswetenschappen was heel breed, maar ik merkte wel dat mijn interesse uitging naar logistiek. Gelukkig was er een master logistiek – dat vind je toch niet aan elke universiteit – en ik heb ervoor gekozen om wat meer specifieke kennis op te doen. Ik ben professor Braekers nog steeds heel dankbaar want dankzij zijn wervende inleiding tot logistiek ben ik in deze sector terechtgekomen.”

Welke zijn de troeven?
“Het is een unieke opleiding en een van de grote troeven is dat je binnen de opleiding de mogelijkheid hebt om een stage te doen. Op die manier kom je terecht op de werkvloer van een logistieke onderneming, en zo krijg je een beter zicht op de praktijk – naast de theoretische kant van de studie.”

Welke zijn de uitdagingen?
“De grootste uitdaging in mijn ogen is om jongeren warm te krijgen voor de opleiding. Het idee dat het een harde mannenwereld is/hoort te zijn, beheerst de sector nog te hard. Maar wat veel jongeren niet weten, is dat er net heel veel verschillende jobs zijn. Vaak denkt men alleen aan havenarbeiders en chauffeurs, die natuurlijk wel hoekstenen zijn, maar de volledige puzzel wordt pas gelegd door de toevoeging van heel wat andere functies. Dat is een potentieel dat niet door iedereen wordt gezien.”

Welke richting wil je uit?
“Als salesmanager wil ik graag duurzame relaties uitbouwen met klanten. Daarnaast wil ik ook mezelf kunnen ontwikkelen en ontplooien. Als boodschap zou ik nog willen meegeven dat de logistiek een leuke en diverse sector is: je komt met iedereen in contact en je voelt je deel van een familie. Het is een grote sector maar tegelijk een kleine, omdat je meteen een band hebt met iedereen.”
Daarom koos Alexandra Bogaert (Rookie of the Year 2021) voor logistiek – Flows

Daarom koos Alexandra Bogaert (Rookie of the Year 2021) voor logistiek

Flowsmagazine, Mensen
Koen Dejaeger
Alexandra Bogaert
Alexandra Bogaert © Alexandra Bogaert

In ons Flowsmagazine rond opleiding en carrière, wilden we weten waarom iemand aan een opleiding of een carrière in de logistiek begint. Dat was het uitgangspunt van een kort interview met acht personen. We geven vandaag de eerste getuigenissen mee, ook op video.

Onder de deelnemers aan de getuigenissen bevinden zich (werk)studenten, pas afgestudeerden, trainees en een zij-instromer. Dat leverde heel diverse verhalen en leuke inzichten op. En over één ding zijn ze het allemaal eens: de logistieke sector is een veelzijdige en internationale omgeving waar er veel mogelijkheden voor een prachtige toekomst liggen. Alexandra Bogaert is salesmanager Move Intermodal en Flows Rookie of the Year 2021. Zij legt als eerste uit waarom ze koos voor logistiek.

Waarom heb je voor een opleiding/carrière in de logistiek gekozen?
“Ik heb Handelswetenschappen gestudeerd aan de Universiteit Hasselt. Daarna ben ik begonnen bij Move Intermodal via een traineeship, een heel mooie opportuniteit omdat ik nog aan het zoeken was naar wat ik precies wou doen. Dankzij zo’n programma kun je alle departementen doorlopen en zien wat best bij je past. Zo ben ik in de sales terechtgekomen en sinds januari 2023 ben ik salesmanager bij Move Intermodal.”

“Mijn bacheloropleiding Handelswetenschappen was heel breed, maar ik merkte wel dat mijn interesse uitging naar logistiek. Gelukkig was er een master logistiek – dat vind je toch niet aan elke universiteit – en ik heb ervoor gekozen om wat meer specifieke kennis op te doen. Ik ben professor Braekers nog steeds heel dankbaar want dankzij zijn wervende inleiding tot logistiek ben ik in deze sector terechtgekomen.”

Welke zijn de troeven?
“Het is een unieke opleiding en een van de grote troeven is dat je binnen de opleiding de mogelijkheid hebt om een stage te doen. Op die manier kom je terecht op de werkvloer van een logistieke onderneming, en zo krijg je een beter zicht op de praktijk – naast de theoretische kant van de studie.”

Welke zijn de uitdagingen?
“De grootste uitdaging in mijn ogen is om jongeren warm te krijgen voor de opleiding. Het idee dat het een harde mannenwereld is/hoort te zijn, beheerst de sector nog te hard. Maar wat veel jongeren niet weten, is dat er net heel veel verschillende jobs zijn. Vaak denkt men alleen aan havenarbeiders en chauffeurs, die natuurlijk wel hoekstenen zijn, maar de volledige puzzel wordt pas gelegd door de toevoeging van heel wat andere functies. Dat is een potentieel dat niet door iedereen wordt gezien.”

Welke richting wil je uit?
“Als salesmanager wil ik graag duurzame relaties uitbouwen met klanten. Daarnaast wil ik ook mezelf kunnen ontwikkelen en ontplooien. Als boodschap zou ik nog willen meegeven dat de logistiek een leuke en diverse sector is: je komt met iedereen in contact en je voelt je deel van een familie. Het is een grote sector maar tegelijk een kleine, omdat je meteen een band hebt met iedereen.”