Dave Hens (ex-MPET): port captain bij MSC in Antwerpen

Dave Hens maakt de overstap van terminaloperator MPET naar de captain’s room van MSC. Zijn hart klopt voor de maritieme sector, maar ook voor (Italiaanse) wijn.

Als port captain houdt Dave de Antwerpse MSC-agentuur op de hoogte over de timing van de schepen die naar Antwerpen varen. Ook heeft hij nauw contact met de terminals.

Sinds generaties

Dave werkt al sinds 2008 in de haven van Antwerpen. Hij begon zijn loopbaan als operationeel supervisor bij PSA. Hij zag erop toe dat containers zo efficiënt mogelijk geladen en gelost werden. In 2009 ging hij aan de slag bij MPET. In 2017 werd hij daar operations manager. In die job kwam Dave in contact met de port captains van MSC. “Zo kwam ik haast toevallig uit op de vacatures bij MSC, waar het port-captainsteam werd uitgebreid. Het werk sprak me wel aan en zo maakte ik de overstap.”

De 37-jarige Dave is alumnis van de opleiding Logistiek Management aan de Karel de Grote Hogeschool en komt uit een familie die sinds generaties in de haven actief is. “Mijn overgrootvader was bij Brabo actief als dokloods en later als directeur, mijn grootvader en vader waren eveneens bij Brabo actief als bootmannen.”

Sommelier

Maar naast de maritiem koestert Dave nog een passie: wijn. "Ik heb in 2015-2019 een studie gevolgd voor sommelier/wijnhandelaar", klinkt het. "Ik heb eind 2016 een wijnhandel opgericht genaamd VinConnu en importeer en verdeel wijnen in bijberoep. Deels eigen import, deels via invoerders. Zo kan ik mijn passie met anderen delen en mensen wat bijbrengen over wijn. Mijn favoriete wijndomein is Brunelli uit Veneto in Italië."

Michiel Leen