Alle maritieme cursisten Start People vanaf januari aan de slag

Een carrièreswitch maken richting maritieme sector kan snel lonen. De recentste lichting uit de maritieme opleiding van Start People is vanaf maandag volledig in de sector aan het werk. 19 januari start een nieuwe cursus.

Goed nieuws bij HR-dienstverlener Start People: alle cursisten die deelnamen aan de laatste maritieme opleiding van 2017 zijn vanaf maandag aan de slag. “Een opsteker voor onze cursisten”, zegt Amanda Bogers. Samen met collega’s Jolien Jongenelen, Valerie Van Aert en Jessica Wouters vormt zij het vierkoppige maritieme team van Start People.

De opleiding is opgevat als een intensieve inleiding op de belangrijkste aspecten van het maritieme werk. In vijf à zes weken worden de cursisten wegwijs gemaakt in het havenjargon (ook in het Engels), de transportwetgeving, import- en exportdocumenten en laadvloerberekening. Start People Maritiem werkt hiervoor samen met het Centrum voor Volwassenenonderwijs Berchem en de VDAB.

Motivatie belangrijker dan diploma 

Van de cursisten worden een goede inzet, motivatie en leervermogen verwacht. De kandidaten worden gescreend en uitgenodigd voor een gesprek. “De cursus vraagt nu eenmaal heel wat van de deelnemers, dus een bepaald denkniveau is nodig”, zegt Bogers. “Er is niet echt een diplomavereiste, we kijken vooral naar de competenties van de kandidaten.”

Start People Maritiem zorgt voor sollicitatiegesprekken en organiseert jobdates met potentiële werkgevers. Ook worden de bedrijven die via Start People op zoek zijn naar nieuwe medewerkers door het bedrijf gebrieft over het profiel van de cursisten. En dat werkt: “De laatste lichting is aan het begin van het nieuwe jaar volledig aan de slag”, meldt Bogers fier.

De volgende cursus start op 19 januari. Er zijn nog plaatsen vrij voor geïnteresseerden: meer info vind je hier. Bedrijven kunnen contact opnemen met Start People Maritiem om deel te nemen aan de jobdates.

Michiel Leen