Shanghai-missie wil Chinese chemiebedrijven naar Antwerpen halen

De Antwerpse delegatie in Shanghai wil Chinese chemiebedrijven overtuigen om in Antwerpen en Vlaanderen te investeren. Essenscia Vlaanderen en de Shanghai Chemical Industry Association (SCIA) ondertekenden een memorandum of understanding.

Beide chemiefederaties willen hun samenwerking versterken. De recent opgestarte ‘Cel Olie en Chemische Cluster’ van het Antwerpse Havenbedrijf heeft tot doel, in nauwe samenwerking met essenscia Vlaanderen en Flanders Investment & Trade, actief te zoeken naar nieuwe internationale business opportuniteiten.

Shanghai en Antwerpen zijn reeds 30 jaar belangrijke economische handelspartners. De Vlaamse chemie-, kunststoffen en life sciences industrie tekent voor een derde van alle Vlaamse export naar China.

Frank Beckx, gedelegeerd bestuurder van essenscia Vlaanderen, wees in de Chinese havenstad op de unieke facetten van de Antwerpse chemiecluster, waar de hele waardeketen van grondstof tot afgewerkt chemische product aanwezig is, de synergiemogelijkheden die dat oplevert en het sterke logistieke platform.

Ook burgemeester  Bart De Wever zei een bijdrage te willen leveren om nieuwe investeerders aan de trekken om zo de toekomst van het petrochemische cluster in Antwerpen veilig te stellen. Tijdens de missie wordt alvast ook de beschikbaarheid van de Opel-site voor industriële activiteiten in de kijker gezet.