PXL Hasselt: "Transport laat digitalisering te veel op zich af komen"

Hogeschool PXL in Hasselt organiseert op vrijdag 24 mei een ochtendcongres over de digitalisering in de transportsector. "De sector laat de ontwikkelingen nog te veel op zich afkomen", meent onderzoeker David Ria.

Wie er op vrijdag 24 mei bij wil zijn in Hasselt, moet vroeg uit de veren. Om 8.00 uur 's ochtends beginnen ze aan een congres over de digitalisering in de transportsector. Op het programma: onder andere een uiteenzetting van Tom Boonen (de CEO van Agilians, niet de wielrenner) over procesgericht denken, Koen Vanderweyden (BME) over het belang van information on demand voor de klant, Barry Van Leuven (Pionira) over de uitdagingen van digitalisering en Roy Lenders (Fontys Hogeschool) over de toepassing van artificiële intelligentie voor de transportsector. 

"Sinds januari buigen we ons met een vierkoppig team van PXL en UHasselt over de uitdagingen van digitalisering in transport en logistiek", zegt onderzoeker David Ria. "De verschillende thema's die we op 24 mei aan bod brengen, houden verband met de grootste technologische uitdagingen voor de logistiek op dit moment."

Trekker

De sector staat volgens Ria wel open voor de nieuwe technologie, maar: "De sector laat de digitalisering nog te veel op zich afkomen. De bedrijven zelf zullen niet snel de trekker van een vernieuwingsproces zijn. Wij willen de nadruk leggen op het belang van eigen innovaties binnen de bedrijven, zodat ze maximaal van de technologische vernieuwing kunnen profiteren." 

Inschrijven voor het congres van vrijdag 24 mei kan hier

Michiel Leen