Mexico Natie ontvangt eerste treinlading staalrollen in Zwijndrecht

De Antwerpse logistiekspeler Mexico Natie ontvangt een eerste treinlading steelcoils op haar nieuwe terreinen in Zwijndrecht. Later komen op die locatie nog een ADR-parking voor ISO-tankcontainers en een 'value added'-afdeling bij.

De eerste treinlading staalrollen op de 'Blue Star'-terminal van Mexico Natie in Zwijndrecht illustreert de multimodale aanpak van het bedrijf. Jeffi Willemsen, business development manager van Mexico Natie, licht toe: “De terminal beschikt over een 600 meter lange spooraansluiting, die wordt gebruikt voor het ontvangen en verzenden van staal- en chemieproducten.”

In Zwijndrecht beschikt het bedrijf over 17 hectaren, met 85.000 m² magazijnruimte, verdeeld in drie secties: staal, food en chemicaliën. De site beschikt eveneens over de vereiste milieuvergunningen en magazijnen voor de opslag van gevaarlijke stoffen. De uitbouw van het terrein begon in 2015, en Mexico Natie plant op de site nog een ADR-parking voor ISO-tankcontainers en wil er later ook value-addeddiensten aanbieden.

Lossen in magazijn 

David Maes, locatiemanager van Blue Star (eind 2015 door Mexico Natie overgenomen), laat op de website van de groep optekenen: "De spoorlijn is een duurzamere manier om lading aan het transport toe te voegen en ons team bij Mexico Natie heeft veel ervaring met het behandelen van zware ladingen. Daarnaast hebben we de mogelijkheid om wagons in het magazijn te lossen, wat een voorwaarde is voor vochtgevoelige producten. Deze spoorwegcapaciteit is ook uitgebreid om zowel gevaarlijke als niet-gevaarlijke verpakte chemicaliën via het spoor te ontvangen en te verzenden voor verdere opslag, en voor diensten met toegevoegde waarde in Mexico Natie of verzending naar Europese eindklanten.”

Voor het administratieve beheer van de lading doet Mexico Natie een beroep op dienstverlener iOnLogistics. Via het terminal operatingsysteem iTOS wordt de stockage, eventuele behandeling en herverzending van de lading administratief opgevolgd. Zie onderstaand filmpje van iOnLogistics bij Mexico Natie.

Michiel Leen