Nieuwe sectorconsulenten Seth en Anouck aan de slag bij LOGOS

Nieuws, Mensen
Julie Desmet
Anouck Vandewalle en Seth Vanmarcke
Anouck Vandewalle en Seth Vanmarcke © LOGOS

Het opleidingsfonds LOGOS heeft er twee nieuwe collega’s bij. Seth Vanmarcke en Anouck Vandewalle zijn sinds kort aan de slag als sectorconsulent op de Brouwersvliet in Antwerpen. Samen zullen ze onder meer de instroom van jongeren in de internationale handel, het vervoer en de logistieke sector trachten te bevorderen.

LOGOS ondersteunt bedrijven uit de sector (PC 226) in hun opleidings- en hr-beleid. Het fonds streeft naar een duurzame tewerkstelling van bedienden in de internationale handel, vervoer en logistiek, door in te zetten op levenslang en levensbreed leren. LOGOS motiveert mensen om hun eigen ‘logos’, hun kennis en vaardigheden te ontwikkelen.

Seth Vanmarcke is op 1 september 2023 gestart als sectorconsulent bij LOGOS. “Mijn doel is om vooreerst (toekomstige) werknemers te ondersteunen om een succesvolle carrière uit te bouwen.  Daarnaast wil ik bedrijven voorthelpen in hun zoektocht naar nieuwe medewerkers. Dat doen we door onder meer korte opleidingsprojecten te realiseren en een uitgebreide samenwerking met het onderwijs aan te gaan.”

Ik wil heel graag inzetten op het verbeteren van de instroom van jongeren in de sector

De interesse voor de sector werd gewekt tijdens zijn tijd als bewakingsagent in de haven van Antwerpen. “Daar ontdekte ik het belang van de wereldwijde handel en dat is me altijd bijgebleven. Na deze inspirerende ervaring besloot ik mijn kennis te verbreden door sociaal werk te studeren”, zegt hij. “Mijn carrière nam een nieuwe weg toen ik als jeugdwerker aan de slag ging, waarbij ik me volledig inzette om jongeren te ‘empoweren’. Deze werkervaring heeft me waardevolle inzichten gegeven in de behoeften van jonge mensen. Ik ben er nu helemaal klaar voor om mijn ervaring in sociaal werk en mijn interesse in de sector te combineren. De vergrijzingsgolf laat zich meer en meer voelen. Ik wil dan ook heel graag inzetten op het verbeteren van de instroom van jongeren in de sector.”

Vanmarcke wordt vergezeld door kersvers consulent Anouck Vandewalle. Zij startte op 4 december 2023. “Na bijna zes jaar ervaring als psychosociaal preventieadviseur, zocht ik een andere uitdaging. Zowel de functie van sectorconsulent als de sector zelf spreken mij enorm aan”, vertelt ze.

Diversiteit

“Als preventieadviseur had ik al verschillende contacten in de haven van Antwerpen en met bedrijven in de logistieke sector. Ik was geboeid door de flow van de wereldwijde supplychain en de diversiteit binnen de sector. Daarnaast geloof ik sterk dat persoonlijke ontwikkeling, welzijn op het werk en een duurzame tewerkstelling nauw samenhangen”, gaat ze verder. “Daarom kijk ik ernaar uit om als sectorconsulent toekomstige medewerkers en bedrijven te ondersteunen op het vlak van verschillende thema’s, zoals levenslang leren, het competentiebeleid van de organisatie, werkbaar werk, diversiteit en inclusie, in-, zij-, doorstroom en retentie en de aansluiting tussen het onderwijs en de arbeidsmarkt.”

LOGOS is het opleidingsfonds van zo’n 58.000 bedienden bij ca 3.800 bedrijven in België. Het gaat daarbij over bedrijven actief in onder meer de expeditie en het transport (inclusief alle modi en combinaties), douaneagentschappen, bedrijven actief in overslag-, controle-, behandelings- en afhandelingsactiviteiten, alsook alle logistieke activiteiten in magazijnen.

Nieuwe sectorconsulenten Seth en Anouck aan de slag bij LOGOS – Flows

Nieuwe sectorconsulenten Seth en Anouck aan de slag bij LOGOS

Nieuws, Mensen
Julie Desmet
Anouck Vandewalle en Seth Vanmarcke
Anouck Vandewalle en Seth Vanmarcke © LOGOS

Het opleidingsfonds LOGOS heeft er twee nieuwe collega’s bij. Seth Vanmarcke en Anouck Vandewalle zijn sinds kort aan de slag als sectorconsulent op de Brouwersvliet in Antwerpen. Samen zullen ze onder meer de instroom van jongeren in de internationale handel, het vervoer en de logistieke sector trachten te bevorderen.

LOGOS ondersteunt bedrijven uit de sector (PC 226) in hun opleidings- en hr-beleid. Het fonds streeft naar een duurzame tewerkstelling van bedienden in de internationale handel, vervoer en logistiek, door in te zetten op levenslang en levensbreed leren. LOGOS motiveert mensen om hun eigen ‘logos’, hun kennis en vaardigheden te ontwikkelen.

Seth Vanmarcke is op 1 september 2023 gestart als sectorconsulent bij LOGOS. “Mijn doel is om vooreerst (toekomstige) werknemers te ondersteunen om een succesvolle carrière uit te bouwen.  Daarnaast wil ik bedrijven voorthelpen in hun zoektocht naar nieuwe medewerkers. Dat doen we door onder meer korte opleidingsprojecten te realiseren en een uitgebreide samenwerking met het onderwijs aan te gaan.”

Ik wil heel graag inzetten op het verbeteren van de instroom van jongeren in de sector

De interesse voor de sector werd gewekt tijdens zijn tijd als bewakingsagent in de haven van Antwerpen. “Daar ontdekte ik het belang van de wereldwijde handel en dat is me altijd bijgebleven. Na deze inspirerende ervaring besloot ik mijn kennis te verbreden door sociaal werk te studeren”, zegt hij. “Mijn carrière nam een nieuwe weg toen ik als jeugdwerker aan de slag ging, waarbij ik me volledig inzette om jongeren te ‘empoweren’. Deze werkervaring heeft me waardevolle inzichten gegeven in de behoeften van jonge mensen. Ik ben er nu helemaal klaar voor om mijn ervaring in sociaal werk en mijn interesse in de sector te combineren. De vergrijzingsgolf laat zich meer en meer voelen. Ik wil dan ook heel graag inzetten op het verbeteren van de instroom van jongeren in de sector.”

Vanmarcke wordt vergezeld door kersvers consulent Anouck Vandewalle. Zij startte op 4 december 2023. “Na bijna zes jaar ervaring als psychosociaal preventieadviseur, zocht ik een andere uitdaging. Zowel de functie van sectorconsulent als de sector zelf spreken mij enorm aan”, vertelt ze.

Diversiteit

“Als preventieadviseur had ik al verschillende contacten in de haven van Antwerpen en met bedrijven in de logistieke sector. Ik was geboeid door de flow van de wereldwijde supplychain en de diversiteit binnen de sector. Daarnaast geloof ik sterk dat persoonlijke ontwikkeling, welzijn op het werk en een duurzame tewerkstelling nauw samenhangen”, gaat ze verder. “Daarom kijk ik ernaar uit om als sectorconsulent toekomstige medewerkers en bedrijven te ondersteunen op het vlak van verschillende thema’s, zoals levenslang leren, het competentiebeleid van de organisatie, werkbaar werk, diversiteit en inclusie, in-, zij-, doorstroom en retentie en de aansluiting tussen het onderwijs en de arbeidsmarkt.”

LOGOS is het opleidingsfonds van zo’n 58.000 bedienden bij ca 3.800 bedrijven in België. Het gaat daarbij over bedrijven actief in onder meer de expeditie en het transport (inclusief alle modi en combinaties), douaneagentschappen, bedrijven actief in overslag-, controle-, behandelings- en afhandelingsactiviteiten, alsook alle logistieke activiteiten in magazijnen.