Arbeidsbegeleiders ondergedompeld in jobkansen transport en logistiek

Nieuws, Mensen
Roel Jacobus
Regionale infodag transport en logistiek
Regionale infodag transport en logistiek © VDAB

In Zeebrugge dompelden zes sectorfondsen de begeleiders van niet-beroepsactieven onder in de wereld van transport en logistiek en omgekeerd. Het is de bedoeling om zulke infodagen uit te rollen naar andere regio’s met veel vacatures.

In Zeebrugge gaven op dinsdag 25 april diverse organisaties uit transport en logistiek aan de VDAB-begeleiders een hele dag toelichting over de tewerkstellingsmogelijkheden in de sector. “Deze West-Vlaamse regionale infodag werd door ons geïnitieerd in samenwerking met andere spelers uit enerzijds het arbeidsveld en anderzijds de sector transport en logistiek”, zegt sectorconsulent Wendy Van Turnhout van LOGOS, het opleidingsfonds van het paritair comité voor de bedienden uit de internationale handel, het vervoer en de logistiek (paritair comité 226).

“Het is de bedoeling om dit initiatief te herhalen in regio’s waar veel arbeidsplaatsen blijven openstaan en  tegelijk veel niet-werkenden zijn”, zegt Van Turnhout. De doelgroep van zulke regionale infodag zijn onder meer traject- en projectmedewerkers, werkplekarchitecten, begeleiders en maatschappelijk werkers. Met bijna vijftig mensen waren in Zeebrugge alvast de beschikbare plaatsen meer dan volzet.

Elkaar informeren

Zij kregen een stevig programma voorgeschoteld. Eerst gaven de sectoren informatie aan de organisaties die niet-werkenden naar een job begeleiden. POM West-Vlaanderen en VDAB gaven een toelichting over de arbeidsmarkt in West-Vlaanderen. Dit werd gevolgd door speeddates per sector: Rijn- en binnenscheepvaart, Brandstoffenhandel, Verhuizingen, Bus & Car, SFTL en LOGOS.

Na de middag werden de rollen omgekeerd: de organisaties gaven aan de sectoren toelichting over hoe hun regionale landschap en dienstverlening eruitziet. Hierin waren bijdragen over de algemene werking van de werkplekarchitecten door Emino VDAB en het specifiek traject voor instroom van kandidaten naar de arbeidsmarkt door Jobroad. Ook Werkracht 10, de intergemeentelijke samenwerking van regio Brugge, zette zijn schouders onder de infodag. Het copieuze dessert was een havenrondrit met de bus begeleid door een gids.

Arbeidsbegeleiders ondergedompeld in jobkansen transport en logistiek – Flows

Arbeidsbegeleiders ondergedompeld in jobkansen transport en logistiek

Nieuws, Mensen
Roel Jacobus
Regionale infodag transport en logistiek
Regionale infodag transport en logistiek © VDAB

In Zeebrugge dompelden zes sectorfondsen de begeleiders van niet-beroepsactieven onder in de wereld van transport en logistiek en omgekeerd. Het is de bedoeling om zulke infodagen uit te rollen naar andere regio’s met veel vacatures.

In Zeebrugge gaven op dinsdag 25 april diverse organisaties uit transport en logistiek aan de VDAB-begeleiders een hele dag toelichting over de tewerkstellingsmogelijkheden in de sector. “Deze West-Vlaamse regionale infodag werd door ons geïnitieerd in samenwerking met andere spelers uit enerzijds het arbeidsveld en anderzijds de sector transport en logistiek”, zegt sectorconsulent Wendy Van Turnhout van LOGOS, het opleidingsfonds van het paritair comité voor de bedienden uit de internationale handel, het vervoer en de logistiek (paritair comité 226).

“Het is de bedoeling om dit initiatief te herhalen in regio’s waar veel arbeidsplaatsen blijven openstaan en  tegelijk veel niet-werkenden zijn”, zegt Van Turnhout. De doelgroep van zulke regionale infodag zijn onder meer traject- en projectmedewerkers, werkplekarchitecten, begeleiders en maatschappelijk werkers. Met bijna vijftig mensen waren in Zeebrugge alvast de beschikbare plaatsen meer dan volzet.

Elkaar informeren

Zij kregen een stevig programma voorgeschoteld. Eerst gaven de sectoren informatie aan de organisaties die niet-werkenden naar een job begeleiden. POM West-Vlaanderen en VDAB gaven een toelichting over de arbeidsmarkt in West-Vlaanderen. Dit werd gevolgd door speeddates per sector: Rijn- en binnenscheepvaart, Brandstoffenhandel, Verhuizingen, Bus & Car, SFTL en LOGOS.

Na de middag werden de rollen omgekeerd: de organisaties gaven aan de sectoren toelichting over hoe hun regionale landschap en dienstverlening eruitziet. Hierin waren bijdragen over de algemene werking van de werkplekarchitecten door Emino VDAB en het specifiek traject voor instroom van kandidaten naar de arbeidsmarkt door Jobroad. Ook Werkracht 10, de intergemeentelijke samenwerking van regio Brugge, zette zijn schouders onder de infodag. Het copieuze dessert was een havenrondrit met de bus begeleid door een gids.