Geert Frans (EUMOS) zet schouders onder examens expert ladingzekering

Nieuws, Mensen
Yannick De Spiegeleir
Expert ladingzekering Geert Frans (rechts op de foto)
Geert Frans (rechts) is vice-voorzitter van EUMOS © EUMOS

Expert ladingzekering Geert Frans neemt sinds dit jaar de functie op als vicevoorzitter van de European Safe Logistics Association (EUMOS). Als expert zet hij mee zijn schouders onder nieuwe examens die de kennis van ladingzekering bevorderen.

De European Safe Logistics Association, kortweg EUMOS, verzamelde enkele weken terug nog voor een internationale conferentie in Frankfurt waarop Geert Frans ook aanwezig was. “Onze organisatie is samengesteld uit wetenschappers en experten, waaronder ook een aantal vertegenwoordigers van de politie. We hebben de afgelopen jaren extra de aandacht gevestigd op ladingzekering en transportveiligheid. Geschat wordt dat er in ons land nog jaarlijks een dertigtal dodelijke slachtoffers vallen door een gebrekkige ladingzekering en transportveiligheid”, schetst Frans.

Nul verkeersdoden

EUMOS sluit zich aan bij het doel van de Europese Unie om tegen 2050 naar nul verkeersdoden te evolueren. “De uitrol van de EUMOS40607-standaard die vier verschillende opleiding- en examineringsniveaus omvat, is begonnen. Hiermee willen wij de kennis rond ladingzekering uitbreiden binnen de volledige Europese gemeenschap”, zegt Frans. “We hebben een zelfstudiepakket opgemaakt dat beschikbaar is in het Engels en het Nederlands.”

Chauffeurs

Aan de zelfstudie is ook een examen gekoppeld op maat van vier categorieën van professionals: logistieke experts, logistiek- en transportmanagers, truck- en vorkliftchauffeurs en politie- en controlediensten. “We organiseren op vrijdag 23 juni een eerste expertexamen voor alle vernoemde doelgroepen, behalve de chauffeurs. De examens vinden plaats in drie landen tegelijk: Alicante (Spanje), Belfast (Ierland) en Brussel (België). In het najaar willen we ook een examen op poten zetten voor chauffeurs”, zegt Frans. “Decotra, de winnaar van de recentste Truck Safety Award, liet tijdens de uitreiking van zijn award nog weten dat kennis van ladingzekering voor hun chauffeurs een topprioriteit vormt.”

Geert Frans (EUMOS) zet schouders onder examens expert ladingzekering – Flows

Geert Frans (EUMOS) zet schouders onder examens expert ladingzekering

Nieuws, Mensen
Yannick De Spiegeleir
Expert ladingzekering Geert Frans (rechts op de foto)
Geert Frans (rechts) is vice-voorzitter van EUMOS © EUMOS

Expert ladingzekering Geert Frans neemt sinds dit jaar de functie op als vicevoorzitter van de European Safe Logistics Association (EUMOS). Als expert zet hij mee zijn schouders onder nieuwe examens die de kennis van ladingzekering bevorderen.

De European Safe Logistics Association, kortweg EUMOS, verzamelde enkele weken terug nog voor een internationale conferentie in Frankfurt waarop Geert Frans ook aanwezig was. “Onze organisatie is samengesteld uit wetenschappers en experten, waaronder ook een aantal vertegenwoordigers van de politie. We hebben de afgelopen jaren extra de aandacht gevestigd op ladingzekering en transportveiligheid. Geschat wordt dat er in ons land nog jaarlijks een dertigtal dodelijke slachtoffers vallen door een gebrekkige ladingzekering en transportveiligheid”, schetst Frans.

Nul verkeersdoden

EUMOS sluit zich aan bij het doel van de Europese Unie om tegen 2050 naar nul verkeersdoden te evolueren. “De uitrol van de EUMOS40607-standaard die vier verschillende opleiding- en examineringsniveaus omvat, is begonnen. Hiermee willen wij de kennis rond ladingzekering uitbreiden binnen de volledige Europese gemeenschap”, zegt Frans. “We hebben een zelfstudiepakket opgemaakt dat beschikbaar is in het Engels en het Nederlands.”

Chauffeurs

Aan de zelfstudie is ook een examen gekoppeld op maat van vier categorieën van professionals: logistieke experts, logistiek- en transportmanagers, truck- en vorkliftchauffeurs en politie- en controlediensten. “We organiseren op vrijdag 23 juni een eerste expertexamen voor alle vernoemde doelgroepen, behalve de chauffeurs. De examens vinden plaats in drie landen tegelijk: Alicante (Spanje), Belfast (Ierland) en Brussel (België). In het najaar willen we ook een examen op poten zetten voor chauffeurs”, zegt Frans. “Decotra, de winnaar van de recentste Truck Safety Award, liet tijdens de uitreiking van zijn award nog weten dat kennis van ladingzekering voor hun chauffeurs een topprioriteit vormt.”