Portilog en SBM lanceren opleidingsprogramma Portiskills

Nieuws, Mensen
Michiel Leen
Team Portilog
Team Portilog © Portilog

Portilog en SBM breiden hun aanbod uit met het nieuwe opleidingsaanbod ‘Portiskills’. Daarin staan persoonlijke en personeelsgerichte vaardigheden centraal.

Portilog kennen we vooral van zijn praktijkgerichte opleidingstrajecten voor bedienden in de logistieke en maritieme sector. In samenwerking met partnerorganisatie SBM wordt nu een nieuw gamma opleidingen aan het aanbod toegevoegd. Onder de noemer Portiskills wordt een waaier aan opleidingen gepresenteerd in de domeinen hr, veiligheid, ICT, multimedia, leiderschap, marketing, sales, en op het gebied van persoonlijke vaardigheden. Het Portiskills-programma werd donderdagavond voorgesteld in Bluepoint, Berchem.

People skills

Een blik op het opleidingsaanbod leert dat de focus ligt op een aantal belangrijke ‘people skills’, zoals het voeren van functioneringsgesprekken, het goed onthalen van nieuwe medewerkers of presentatie- en communicatieskills. Daarnaast zijn er opleidingen rond efficiënt onlinewerken en -vergaderen en ‘corporate vitality’, met aandacht voor mindfulness en fitheid op het werk.

Wereld van werk verandert

Gastspreker Katelijn Nijsmans, neurowetenschapper en manager bij The Tipping Point, schetst het snel veranderende landschap waarbinnen die nieuwe opleidingen bedrijven ten goede kunnen komen. “De wereld om ons heen verandert snel en dat gaat ook gepaard met ingrijpende veranderingen op de arbeidsmarkt. ‘Upskilling’, waarbij de benodigde vaardigheden binnen eenzelfde baan veranderen, en ‘reskilling’, een compleet andere job gaan doen, zijn daarbij cruciaal. Daartoe heb je sterke cognitieve vaardigheden nodig, een grote digitale ‘fluency’, zelfregulering en sociale en emotionele skills. Routinetaken worden steeds meer geautomatiseerd of gedigitaliseerd, wat van medewerkers meer probleemoplossend en autonoom denken vergt. Kortom, ‘alles wat een robot nog niet zo goed kan’ op dit moment.”

Korting 

Vanaf februari 2022 zijn de Portiskills-opleidingen beschikbaar. Het programma voor het voorjaar 2022 ziet u op portiskills.be. Een kerngroep van hr-verantwoordelijken uit de maritieme en logistieke sector neemt het cursusaanbod halfjaarlijks onder de loep. De Antwerpse Scheepvaartvereniging en FORWARD Belgium ondersteunen het initiatief. Portilogleden genieten een korting van 5% op de inschrijvingsprijs. 

Michiel Leen