Marc Beerlandt (MSC) ‘maritieme man’ op Maritime Golf Tournament

Nieuws, Mensen
Koen Heinen
Tornooivoorzitter John Stoop (l.) overhandigt de 'Challenge Jean Panigeon' aan Marc Beerlandt
Tornooivoorzitter John Stoop (l.) overhandigt de ‘Challenge Jean Panigeon’ aan Marc Beerlandt © Sebastien De Vos

Marc Beerlandt, CEO van MSC Belgium, is door de organisatie van het Maritime Golf Tournament in Kapellen gehuldigd als ‘maritieme man van het jaar’. Die eer viel hem te beurt als gepassioneerd ambassadeur voor zijn bedrijf, de haven en de stad.

Beerlandt was eregast op de 49ste editie van het golftornooi voor deelnemers uit de Antwerpse havensector, die begin oktober plaatsvond. Vooraleer de topman van MSC te huldigen, sprak tornooivoorzitter en voormalig voorzitter van de Antwerpse Kamer van Koophandel, John Stoop, zijn waardering uit voor de ‘helden’ van de haven. “Ondanks de uitdagende omstandigheden in een chaotische wereld, bleven ze pal staan en leverden ze een bijdrage aan de economische stabiliteit en de welvaart van het land. Als de passie voor de maritieme zaak een olympische discipline was, zouden jullie nu allemaal een gouden medaille dragen”, zei Stoop.

Gepassioneerde ambassadeur

De voorzitter noemde Marc Beerlandt, om in sporttermen te blijven, een van de ‘topatleten’ van de haven en een charismatische man, die al 25 jaar in dienst is van de kampioen van de Antwerpse haven MSC. “Tijdens onze ontmoetingen in het kader van de Kamer en op buitenlandse missies toonde hij zich als een charismatische en gepassioneerde ambassadeur van zijn bedrijf, de haven, de stad en het land in zijn geheel. Hij is de ‘juiste man op de juiste plaats’ op wie je altijd kunt rekenen en die altijd een oplossing vindt als er een probleem opduikt”, zei Stoop. Hij overhandigde Marc Beerlandt de ‘Challenge Jean Panigeon’, genoemd naar een voormalige Antwerpse scheepsagent. (zie foto)

Verdienste van bedrijf   

“Dit is leuk voor de medewerkers van het bedrijf”, zegt Beerlandt, die de eer niet voor zichzelf wil opstrijken. “Het was een zwaar jaar. Ik ontvang die beker niet omdat ik het zelf goed gedaan heb, maar omdat de hele organisatie het goed doet. Deze trofee is de verdienste van het hele bedrijf. We hebben een spannend, maar goed jaar achter de rug waarin veel inzet en adaptatievermogen van onze medewerkers werd gevraagd. Het pleziert me ook om deze trofee te krijgen van collega’s uit de sector”, benadrukt hij.

Nog veel ‘goesting’

Een ding wil de MSC-topman nog kwijt: “Het is mij opgevallen dat iedereen die de trofee voor mij ontvangen heeft, zoals havenschepen Marc Van Peel, Luc Bertrand (DEME), Maurizio Aponte (MSC) en Eddy Bruyninckx (POA) daarna gestopt zijn met hun actieve carrière. Maar ze zijn nog niet af van mij hoor. Ik heb nog een aantal jaren voor de boeg en ik heb nog veel goesting”, besluit hij.

Koen Heinen