PSA trekt met virtualrealitybril studenten aan

Nieuws, Mensen
Michiel Leen

Het moet niet altijd een helikopter zijn, moeten ze bij PSA gedacht hebben. Bij de recente jobbeurzen op de hogescholen Thomas More, KdG en AP laat de terminaluitbater de studenten kennismaken met de realiteit van de haven dankzij een rondleiding in virtual reality. “Voor de jongeren is dit eigenlijk niet nieuws”, weet woordvoerder Pieter Hofkens. “Virtuele realiteit hoort bij hun leefwereld. Wij zijn op zoek gegaan naar een manier om hen met ons verhaal tegemoet te komen.”

Op de kade

PSA is constant op zoek naar technische profielen voor het onderhoud van het rollend materieel, de kranen en andere installaties op de terminal, naast IT-profielen. Het helpt wel dat de havenomgeving zich bij uitstek leent tot spectaculaire toepassingen. “In de VR-simulatie sta je plots in het kraanhuis, in de garage van de straddle carriers of op de kade”, zegt Hofkens. “Je zit als het ware naast de technicus terwijl die zijn werk doet.” 

Eilandje

De toepassing werd ontworpen in samenwerking met het Brugse bureau DM&S Communications. De brillen liggen ook klaar voor bezoekers van het PSA-hoofdkantoor op het Antwerpse Eilandje. “We zitten daar redelijk ver van de actie in de haven verwijderd”, zegt Hofkens. “Het is wel leuk om de studenten toch een voorproefje te geven van wat we allemaal op de kade doen.”

Michiel Leen