OPINIE - OPINIE: transmigranten op parkings inzet politiek spel

Opinie, Mensen
Philippe Van Dooren

Maanden geleden werden grove middelen ingezet om tegen de transmigranten op te treden. Er kwamen extra politiecontroles en er was privé-bewaking op de snelwegparkings richting Kanaalhavens. Sinds kort waren er ook meer controles op de treinen. Ondanks deze inspanningen is het probleem verre van opgelost. Door een ‘waterbedeffect’ verplaatsten de mensensmokkelaars hun actieterrein. Daarenboven blijven de transmigranten in ons land ronddolen: wanneer ze gevat worden, is de kans klein dat ze worden uitgewezen. De Dienst Vreemdelingenzaken (DVZ) laat ze bijna allemaal onmiddellijk vrij. Dat werkt demotiverend voor de politiekorpsen, die tot over hun oren in het werk zitten.

Dit artikel is exclusief voor abonnees.

Kies een formule en krijg toegang tot alle artikels. Of log in als abonnee.

PARTICULIER
€325,00275,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor mensen met een gezonde interesse in onze sector. (Geen factuur)
ONDERWIJS
Student 0,00 /jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels. Geschikt voor studenten en docenten in voltijdse dagopleidingen voor de logistieke sector.
PROFESSIONAL
325,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor consultants en zelfstandigen.
BEDRIJVEN
Vanaf 480,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met meerdere logins. Perfect voor organisaties met nood aan meerdere logins.
ZAKELIJK ABONNEMENT VOOR GROTE ONDERNEMINGEN
 
Als grote onderneming hebt u meer dan 6 logins nodig. We helpen u graag verder via een offerte op maat. Contacteer ons via abonnementen@flows.be.