Partnership Antwerpse Fresh Connection en koelvervoerder FrigorExpress

Nieuws, Logistiek
Philippe Van Dooren
Wouter de Koning en Rob de Feiter
Wouter de Koning en Rob de Feiter © FrigorExpress

Fresh Connection uit Antwerpen start een samenwerking met de Belgische koelvervoerder FrigorExpress, een familiebedrijf uit Péruwelz. Sinds 1 september werken beide bedrijven samen op het vlak van transport en warehousing.

Fresh Connection is in 2005 door Wouter de Koning opgericht als expeditiebedrijf gespecialiseerd in de overzeese import van geconditioneerde goederen. Inmiddels breidde het bedrijf uit naar op- en overslag met een koelmagazijn in Meer. Begin dit jaar nam het er een tweede koelmagazijn in gebruik. De koelmagazijnen worden vooral voor de klanten van buiten de Benelux gebruikt. Voor de klanten in België en Nederland worden de containers rechtstreeks tot bij de klant gebracht. In de installaties in Meer worden de producten met bestemming Italië, Duitsland, Frankrijk, Polen enzovoort geconsolideerd. Nadien vertrekken ze per vrachtwagen naar hun eindbestemming.

FrigorExpress

Voor het vervoer gebruikt Fresh Connection een aantal vaste transporteurs. Nu is er een specifieke samenwerking op poten gezet met FrigorExpress uit Péruwelz. Dat bedrijf focust op koeltransport door Europa. Het beschikt over vestigingen in Nederland (Breda), in Frankrijk (Cavaillon, Moissac en Perpignan) en Letland (Riga). FrigorExpresss beschikt over meer dan 160 vrachtwagens en doet dagelijks 520 bestemmingen aan.

Vaak dezelfde klanten

Fresh Connection zal hoofdzakelijk met de vestiging in Breda samenwerken. Die ligt op een tiental kilometer van Meer. “Onze activiteiten sluiten perfect op elkaar aan. Als Fresh Connection wielen nodig heeft, kunnen wij meteen bijspringen. En als wij voor een uitdaging komen te staan rond het afzetten van onze vracht, kunnen we bij Fresh Connection terecht. FrigorExpress en Fresh Connection hebben eigenlijk vaak dezelfde klanten. Met de samenwerking kunnen we hen meer dan ooit een totaalpakket aanbieden, legt Rob de Feiter, verantwoordelijke voor FrigorExpress Nederland, uit.

Onestopshop

“Hoewel er al interesse was in een samenwerking vóór de coronacrisis, raakten onze gesprekken pas in de zomer van 2021 in een stroomversnelling”, zegt de Koning. “Fresh Connection kan nu gemakkelijker een beroep doen op het eigen rollend materiaal van FrigorExpress. Andersom staan de Fresh Connection-opslagplaatsen in Meer ter beschikking van FrigorExpress. Met de samenwerking kunnen we beide het onestopshop-principe aanbieden.”

Philippe Van Dooren