Christophe Bernardini weigert functie CEO Liege Airport

Nieuws, Logistiek
Melanie De Vrieze
Luchthaven van Luik
Luchthaven van Luik © Liege Airport

Liege Airport moet weer op zoek naar een nieuwe CEO. Christophe Bernardini heeft de functie, die hij midden september zou opnemen, geweigerd. Het directiecomité bespreekt op 3 september de opvolging van de huidige, tijdelijke CEO Frédéric Jacquet.  

Christophe Bernardini zou vanaf half september in de voetsporen van Luc Partoune treden. De laatste werd ontslagen na een reeks onregelmatigheden. Er was onder meer onduidelijkheid over een overeenkomst tussen Liege Airport en de maatschappij JCP Conseil. De overeenkomst, goed voor een bedrag van 60.000 euro per jaar, zou gesloten zijn zonder aanbesteding. 

Geen financiële overeenkomst

Frédéric Jacquet werd aangesteld als tijdelijke managing director in afwachting van de aanstelling van een nieuwe CEO. Begin juli maakte de Luikse luchthaven bekend dat de Fransman Christophe Bernardini zou aangesteld worden. Dat gebeurde na een aanwervingsprocedure met behulp van een headhunter. De aanstelling zal uiteindelijk toch niet gebeuren. Volgens Le Soir en La Meuse besliste de Fransman op de valreep de functie te weigeren. De luchthaven bevestigde die informatie. Volgens La Meuse was er geen financiële overeenkomst tussen de twee partijen.

Nieuwe procedure

De drie aandeelhouders van Liege Airport, NEB (Nethys-Ethias, meerderheidsaandeelhouder), de Société wallonne des aéroports (Sowaer) en Aéroports de Paris, moeten nu beslissen of ze een nieuwe aanwervingsprocedure starten of hun vertrouwen geven aan de tijdelijke CEO Frédéric Jacquet. Hij behoorde tot de laatste drie van de headhunter. Het directiecomité zal naar verwachting de zaak op 3 september behandelen. 

Melanie De Vrieze