Young FORWARD organiseert hackathon Young Logistics Challenge

Nieuws, Logistiek
Michiel Leen
Hackathon
Hackathon © Junction

Young FORWARD organiseert tijdens de beurs ‘Transport & Logistics’ de Young Logistics Challenge, een hackathon voor kleine teams van professionals en studenten. De Challenge staat in het teken van de duurzaamheidsdoelen van de Verenigde Naties.

Op 19 oktober organiseert Young FORWARD, de jongerenafdeling van expediteursvereniging FORWARD Belgium, de Young Logistics Challenge. “De Challenge omvat een eendaagse hackathon rond logistieke thema’s”, zegt Tia Meyvis, voorzitster van Young FORWARD. “De precieze inhoud van de challenges wordt nog bepaald, maar ze zijn zo opgevat dat ze behapbaar zijn om in één dag behandeld te worden. Inhoudelijk halen we inspiratie uit de Sustainable Development Goals (SDG) van de Verenigde Naties. De cases worden over enkele weken op onze website gepost.”

Inspiratie

Tijdens ‘Transport & Logistics’ in Antwerp Expo gaan de teams van maximaal zes deelnemers aan de slag om een oplossing te vinden. Zowel hogescholen en universiteiten als bedrijven kunnen zich inschrijven. Ook bestaat de mogelijkheid om individueel in te schrijven. “Dat kan een interessante netwerkopportuniteit zijn”, zegt Meyvis. “Tijdens het uitwerken van de challenge hebben deelnemers ook tijd om de beurs te verkennen en daar inspiratie uit te halen.” 

Wie interesse heeft in een deelname, kan contact opnemen met het secretariaat van Young FORWARD. 

Michiel Leen