H.Essers werft nog fors aan in 2021: 377 vacatures voor Dry Port Genk 

Nieuws, Logistiek
Yannick De Spiegeleir

H.Essers heeft het startschot gegeven voor een grootschalige aanwervingscampagne voor Dry Port Genk. Tegen 2024 zoekt het Limburgse logistieke bedrijf 570 extra medewerkers voor de site, waarvan 377 nog dit jaar. 

H.Essers trekt alle registers open voor haar grootschalige aanwervingscampagne voor Dry Port Genk, op de voormalige site van Ford Genk. Eind 2021 zal de totale oppervlakte aan magazijnen al 70.000 m² bedragen. Tegen 2024 zullen er in totaal 11 hallen voor complexe chemielogistiek verrijzen op de megasite van 160.000 m², die al volledig uitverkocht is.  

Krapte

Krapte op de arbeidsmarkt of niet, dit jaar wil het Limburgse logistieke bedrijf nog 377 vacatures invullen voor de site van Dry Port Genk, gaande van arbeidersprofielen zoals orderpickers en heftruckchauffeurs tot bedienden zoals supervisors en administratieve medewerkers. “De werkloosheidscijfers zijn inderdaad enorm laag, mede door de tijdelijke werkloosheid tijdens corona”, zegt Anne Van Horebeek, Talent & Development Manager bij H.Essers. 

Verschillende kanalen

Het logistieke bedrijf zet maximaal in op verschillende kanalen. “Er loopt een grootschalige ‘Employer Branding’-campagne met onze eigen medewerkers als ambassadeurs op onder andere radio en televisie. We hebben twee inhouse interimkantoren die volop initiatieven nemen. Daarnaast kijken we met Stad Genk hoe we mensen via tussentrajecten kunnen klaarstomen en gaan we in overleg met bedrijven die herstructureren”, somt Van Horebeek op. “We zetten bovendien volop in op doorgroeikansen via opleidingen, uiteraard ook voor mensen die nu al bij ons aan de slag zijn.” 

Niet alleen voor Dry Port Genk, maar ook voor andere sites is H.Essers volop op zoek. “Vandaag staan er 55 vacatures open voor chauffeurs en werven we volop IT-profielen en andere hoogopgeleide talenten aan”, besluit Van Horebeek. 

Yannick De Spiegeleir