Vervoer Verhaegen breidt in Lier fors uit

Nieuws, Logistiek
Philippe Van Dooren
Vrachtwagens Vervoer Verhaegen
Vrachtwagens Vervoer Verhaegen © Vervoer Verhaegen

Vervoer Verhaegen heeft een terrein van 15.000 m² aangekocht nabij de kantoren in Lier. Het zal er een magazijn optrekken voor opslag van onder meer technologische goederen. De activiteiten groeien zo snel, dat extra ruimte onontbeerlijk wordt.

Vervoer Verhaegen, opgericht in 1945, verhuisde in 2015 naar de industriezone Duwijck in Lier (langs de Antwerpsesteenweg). “Daar hebben we een gebouw van 5.000 m² voor over- en opslag, en voor onze burelen. Inmiddels huren we 5.000 m² extra ruimte. De distributieactiviteiten zijn op vijf jaar tijd verviervoudigd en de huidige installaties zijn dus ontoereikend geworden”, zegt Jan Franck, directeur van het bedrijf en rechterhand van eigenares en bestuurder Ilse Daems.

Deel van imago opdrachtgever

Volgens hem kwam de groei er grotendeels omdat Vervoer Verhaegen zich specialiseerde in afwijkende ladingen, moeilijke stukken en meubeldistributie met montageservice voor zowel de b2b- als de b2c-markt. “Dat bedrijven zoals Legio Group (X2O en Overstock), Unigro en andere meubelhandelaars voor ons kiezen, heeft te maken met de nadruk op zorg en kwaliteit. Onze mensen vertegenwoordigen onze klanten bij de koper. Zij zijn een onderdeel van het imago van de opdrachtgevers.”

“In 2016 zijn we ook gestart met de distributie en het transport van hoogwaardige technologische goederen, zoals warmtepompen. Mede door het succes van die producten is die activiteit fors gegroeid. Tegelijkertijd kwam er meer vraag naar opslag ervan. De huidige installaties zijn dus veel te krap geworden. Daarom breiden we uit”, zegt Franck nog.

Technologische producten

Op het terrein van 15.000 m² komt een magazijn van zo’n 8.000 m². “De grond is gekocht. Nu zijn we met de architecten bezig met het ontwerp van het gebouw, de bouwvergunning enzovoort. Naar verwachting zullen we in 2022 met de bouw aanvangen. Het wordt mogelijk in fases opgetrokken. Naar het einde van het jaar toe zullen we er intrekken”, klinkt het verder.

Na de ingebruikname zullen de installaties meer dedicated werken. “De huidige installaties zullen er dan vooral zijn voor distributie, overslag en tijdelijke opslag, en de nieuwe voor de logistiek van hoofdzakelijk technologische producten. Het nieuwe pand zal specifiek geënt zijn op die producten, met onder meer extra beveiliging”, voegt Franck toe.

Vandaag heeft Vervoer Verhaegen een vloot van vijftig eigen vrachtwagens. Die worden aangevuld met die van een aantal dedicated onderaannemers.

Philippe Van Dooren