Wallenius Wilhelmsen verdubbelt order grootste autoschepen ter wereld

Nieuws, Scheepvaart
Roel Jacobus
De Shaper-klasse autoschepen
De Shaper-klasse autoschepen © Wallenius Wilhelmsen

Roro-operator Wallenius Wilhelmsen bestelt vier extra nieuwbouwschepen voor ruim 9.300 auto’s. Die komen bovenop de bestelling van vorige zomer van vier gelijkaardige schepen, die bij hun oplevering in 2026 de grootste autocarriers ter wereld worden.

De grote vraag naar bijkomende capaciteit in de rorosector blijft bij de rederijen tot investeringen in vlootuitbreiding leiden. In augustus maakte de Noors-Zweedse rorogroep Wallenius Wilhelmsen bekend dat ze bij de Chinese scheepswerf Jingling vier grote schepen had besteld, met een optie voor nog eens acht gelijkaardige vaartuigen. Het ging om een nieuwe klasse onder de naam Shaper met een capaciteit voor 9.350 wagens. Die zouden bij de oplevering in 2026 de grootste pure car and truck carriers (pctc) ter wereld worden.

Wallenius Wilhelmsen verdubbelt nu die bestelling door een optie voor vier extra schepen te lichten. Die bijkomende schepen worden tussen mei en november 2027 opgeleverd. Daarnaast blijft de optie voor nog eens vier zusterschepen bestaan. De Shaper-klasse zal worden aangedreven door motoren voor dual-fuelmethanol.

Wallenius Wilhelmsen verdubbelt order grootste autoschepen ter wereld – Flows

Wallenius Wilhelmsen verdubbelt order grootste autoschepen ter wereld

Nieuws, Scheepvaart
Roel Jacobus
De Shaper-klasse autoschepen
De Shaper-klasse autoschepen © Wallenius Wilhelmsen

Roro-operator Wallenius Wilhelmsen bestelt vier extra nieuwbouwschepen voor ruim 9.300 auto’s. Die komen bovenop de bestelling van vorige zomer van vier gelijkaardige schepen, die bij hun oplevering in 2026 de grootste autocarriers ter wereld worden.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt toegang tot Flows?

Word abonnee en krijg toegang tot alle artikels.

Abonneer

Ben u al abonnee?

Login