ON TIME breidt uit met distributieplatform in Nijvel

Nieuws, Logistiek
Philippe Van Dooren
ON TIME - Nijvel
ON TIME – Nijvel © On Time Logistics

ON TIME Logistics opent binnenkort een nieuwe vestiging voor distributie in Nijvel om het zuiden van België en Luxemburg te bedienen. Het is het derde distributieplatform van het bedrijf, dat zich specialiseert in buitenmaatse en delicate goederen.

“Na Kortrijk en Rotselaar openen we nu in Nijvel een depot in een goed gelegen, bestaand magazijn. In eerste instantie nemen we er 2.200 m² in gebruik, met mogelijkheid tot uitbreiding, zegt Filip Goossens, algemeen directeur van ON TIME Logistics. “Voor de andere diensten zoals stadslogistiek, post, pakjes, kaaidiensten en koerierdiensten hebben we ook twee vestigingen in Antwerpen en een in Temse.”

Bundeling van zendingen

Het depot in Nijvel richt zich net als de twee andere op palletten, buitenmaatse (lange) goederen, hangende producten en colli’s. “Onze specialiteit is dat we verschillende types goederen in één levering bundelen. Voor de bouw kan dat bijvoorbeeld een pallet tegels, een kruiwagen en een doos met vijzen zijn. Het kan ook een combinatie zijn van een gordijn op rek en een lange roede. Wij mikken dus zowel op de toelevering van de bouw als op de decoratiesector, de verlichting en andere sectoren”, voegt hij toe.

Buitenmaatse producten

“Veel pallettenspelers zijn weinig flexibel als het gaat om goederen die uitsteken of zwaar en delicaat zijn zoals drukwerk. Aan de andere kant van het spectrum heb je de pakjesdiensten met automatische sorteerbanden die buitenmaatse colli’s liever niet behandelen en daarvoor toeslagen vragen. In deze concurrentiële markt willen wij ons dus onderscheiden en focussen op die speciale producten en de bundeling tot één zending”, zegt Goossens nog.

Volgens hem groeit de vraag niet alleen in de b2b-sector, maar ook in de b2c. “Vooral in de zomer zien we de vraag toenemen. Denk aan grote barbecues, grote parasols en dergelijke.”

Philippe Van Dooren