Nog 59 douanevacatures open: tekort grootst in Antwerpen en Gent

Nieuws, Logistiek
Melanie De Vrieze

De brexit, in welke vorm dan ook, brengt bijkomende aangiftes met zich mee. Daardoor zijn er extra werkkrachten nodig om die aangiftes allemaal te verwerken. De FOD Financiën ging nationaal op zoek naar 386 extra douaniers om de brexit op te vangen. De 27 vacatures voor de haven van Zeebrugge zijn intussen ingevuld. Nationaal staan nog 59 vacatures open. 

Tweedelijnscontroles 

“Vooral Nederlandstalige bachelors voor tweedelijnscontroles en opsporing raken moeilijk ingevuld”, zegt Francis Adyns, woordvoerder van de FOD Financiën. In Gent zijn er acht douaniers tekort, in Antwerpen zestien. “Een deel van die bachelorsfuncties – 21 in totaal – zijn omgevormd naar functies van niveau C. Voor de invulling hiervan hebben we reserves aangesproken. We zullen die nadien op het niveau bachelor krijgen via opleiding. De kans is reëel dat we die 21 functies kunnen invullen.” Deze kandidaten zullen in dienst treden op 1 december. De bachelors gaan op 15 december aan de slag, de Franstaligen vanaf 1 november. 

Melanie De Vrieze