SupplyStack haalt 5 miljoen euro op voor Europees offensief

Nieuws, Logistiek
Michiel Leen

De investering van 5 miljoen euro wordt ingebracht door de bestaande investeerder Fortino (het durffonds van ex-Telenet-CEO Duco Sickinghe), de Participatiemaatschappij Vlaanderen en het Mainport Innovatiefonds II. Dat laatste is een van oorsprong Nederlands fonds, met KLM, Schiphol en Universiteit Delft als medeoprichters. “De Nederlanders zijn geïnteresseerd in onze oplossingen, daarom stappen ze nu in”, zegt digitaal marketeer Cedric van Aerde van SupplyStack.

Amazoneffect

De Antwerpse scale-up legt zich al sinds 2013 toe op de digitalisering van de supplychain. Concreet zorgt het bedrijf voor een flexibele en eenvoudig te integreren visibility solution die transportorders in realtime opvolgt. “Sinds enkele jaren merken we dat klanten in het b2b-segment hogere eisen zijn gaan stellen aan hun supplychain”, weet van Aerde. “Noem het het Amazoneffect: de snelheid, flexibiliteit en overzichtelijkheid die ze op korte tijd zijn gaan verwachten in hun privébestellingen, willen ze ook terugvinden in hun zakelijke bestellingen. Daarbij kunnen wij helpen.” CEO Nick Poels vult aan: “Het is onze missie om de supplychain te bevrijden van de kenmerkende frictie. SupplyStack brengt verschillende spelers, systemen en data samen om zo tot een end-to-end, realtime transport visibility te komen – wat op zijn beurt de uiteindelijke resultaten bevordert”, aldus Poels.

De nieuwe investeringen moeten ervoor zorgen dat SupplyStack zich nog beter kan profileren op de Europese markt. Vorig jaar werd SupplyStack door Gartner erkend als ‘notable vendor’ in hun ‘European Context for Transportation Management System’. Momenteel maken heel wat grote namen uit de sector, waaronder Sony, Umicore, DHL, Duracell en Atlas Copco, gebruik van SupplyStack om hun transportmanagement te beheren. 

Fortino investeert opnieuw

Fortino Capital investeert voor de tweede keer in SupplyStack. “We hebben het managementteam van SupplyStack de afgelopen drie jaar ondersteund en willen hen nu ook graag helpen met de volgende stap binnen de verdere groei van hun bedrijf. Het team van SupplyStack heeft de vaardigheden en de focus om de digitalisering in de logistieke sector te bevorderen en zijn klanten een efficiëntere supplychain te bieden”, zegt Steven De Troyer, Investment Director bij Fortino Capital.

“Wij geloven sterk in SupplyStack, niet alleen omdat hun technologie kostenbesparingen oplevert voor de klant, maar ook omdat SupplyStack klantgerichtheid en klantinformatie werkelijk centraal stelt”, verklaart Isabelle Tennstedt, Senior Investment Manager bij Participatiemaatschappij Vlaanderen. “Precies op die manier onderscheidt SupplyStack zich in dit digitaal tijdperk van de concurrentie.”

Steun uit Nederland

SupplyStack kan ook rekenen op steun uit Nederland met investeringen van het Mainport Innovatiefonds (Schiphol, KLM, Haven Amsterdam, NS en TU Delft). “Dit is de eerste keer dat we investeren in een Belgische start-up. De groei die SupplyStack op enkele jaren tijd heeft weten te realiseren, is indrukwekkend. In tegenstelling tot andere gevestigde softwareleveranciers is SupplyStack erin geslaagd om grote organisaties te overtuigen om hen te ondersteunen bij hun logistieke operaties”, zegt Thijs Gitmans, Fund Manager bij Mainport Innovation Fund.

Michiel Leen