OTM-voorzitter krijgt wereldwijde verantwoordelijkheid bij Dow

Nieuws, Logistiek
Philippe Van Dooren

Heip moet er voor zorgen dat alle internationale handel binnen Dow Chemical op een legale manier wordt verscheept en dat de orders volgens de juiste regels worden geplaatst. “In mijn vorige functie was ik aan de systeemkant verantwoordelijk voor de ‘compliance’ van de organisatie van de handel. Dat hield bijvoorbeeld in dat ik moest checken of de invoerrechten correct worden berekend of ervoor moest zorgen dat de systemen na een handelsakkoord, zoals dat tussen Europa en Japan, up-to-date zijn”, legt hij uit.

“Nu moet ik de strategie uitstippelen en de programma’s uitwerken die deze ‘compliance’ waarborgen”, zegt hij. Hoewel deze verantwoordelijkheid wereldwijd is, blijft hij in Terneuzen gebaseerd. “Dat is de tweede grootste vestiging binnen de Dow Chemical Company, en diens rol op het gebied van supplychain wordt steeds belangrijker”, klinkt het.

Heip, die voorzitter is van de Belgische verladersorganisatie OTM, zal ondanks deze fors toegenomen verantwoordelijkheden deze functie blijven waarnemen. “Ik blijf voorzitter van OTM”, bevestigt hij.

Philippe Van Dooren