Hupac breidt aanbod Antwerpen-Polen uit via tweede hub in Duisburg

Nieuws, Logistiek
Koen Heinen

Het intermodaal transport van Hupac vanuit Antwerpen en Rotterdam richting Polen kan vanaf 8 maart in Duisburg over een tweede overslaghub beschikken. Van die verdubbeling maakt Hupac gebruik om een opsplitsing te doen naargelang de laadeenheid. Zo zullen containers en tankcontainers behandeld worden op de terminal DIT en trailers op D3T. Beide terminals zijn volledig geïntegreerd in het Hupacnetwerk, met directe verbindingen van en naar de havens van Antwerpen en Rotterdam en vanuit Duisburg naar Gadki en Prusków in Polen. Voor de verbinding naar Polen werkt Hupac samen met de Poolse operator Metrans Rail. In Duisburg worden de laadeenheden rechtstreeks overgeslagen van trein naar trein.

Frequentie

Vanaf 8 maart zijn er vanop DIT en D3T twee vertrekken per week in elke richting. In april wordt de frequentie opgetrokken naar drie vertrekken per week.

Vanuit Antwerpen is er een regelmatige verbinding naar Duisburg vanop de Hupac Terminal Antwerp en vanop de Combinantterminal rijdt driemaal per week een trein naar Polen.

Koen Heinen