Wijngaard Natie koopt chemieactiviteiten Ahlers over

Nieuws, Logistiek
Michiel Leen

De chemical warehousingactiviteiten van Ahlers worden verkocht aan Wijngaardnatie, zo meldt het bedrijf aan Flows. “Ahlers nv en Wijngaard Natie hebben op 18 januari 2019 een intentiebrief getekend over de verkoop van de firma Astra Immo nv, die onder meer eigenaar is van een gevarengoedmagazijn te Evergem (Gent). Ahlers heeft einde 2018 beslist zich in België uit de activiteit ‘chemical warehousing’ terug te trekken en deze firma te koop te stellen. Wijngaard Natie wenst door deze overname haar aanwezigheid in de branche verder uit te bouwen”, klinkt het. 

Met de verwerving van de site in Evergem zal Wijngaard Natie beschikken over een bijkomend magazijnencomplex met seveso – hoge drempel erkenning. Samen met het bestaande ECO Center in Kallo kan Wijngaard Natie haar marktpositie in de opslag en behandeling van gevarengoederen aanzienlijk uitbreiden.

Recente gesprekken 

Ahlers wou van de chemieafdeling af in het kader van een strategische reoriëntatie. Het heeft even geduurd voordat er een koper voor de chemieafdeling kwam. Ahlers zette de afdeling al in oktober in de verkoop en hoopte tegen einde 2018 een koper te vinden.  Die timing lijkt min of meer gehaald. “Wijngaard Natie heeft zeer recent zijn interesse laten blijken”, zegt hr-directeur Philip D’Hollander.

De verkoop zou in de komende weken afgerond worden. Dan pas zal er meer duidelijkheid zijn over de gevolgen voor het personeel. In oktober werd er alleszins nog van uit gegaan dat de transitie voor de medewerkers geen gevolgen zou hebben. Ook over het prijskaartje blijven de bedrijven discreet. 

Michiel Leen