Proef minimum callsize containerbinnenvaart verlengd tot 3 maart

Nieuws, Logistiek
Koen Heinen

De proef met de minimum callsize ging van start op 5 november vorig jaar. Door de lage waterstanden op de Rijn en de daardoor beperkte binnenvaartvolumes werd de minimum callsize tot begin december teruggebracht tot twintig moves. Sinds dan geldt een minimum call size van dertig moves.

Voor de bundeling van kleinere volumes werden verschillende consolidatiehubs aangeduid zowel in als buiten de haven.

Evaluatie

Men zou het project eind januari evalueren. Maar als gevolg van de laagwatersituatie en de daaropvolgende vakantieperiode konden onvoldoende representatieve gegevens verzameld worden. De werkgroep en de stuurgroep Consolidatie, waarin de verschillende stakeholders vertegenwoordigd zijn, hebben daarom beslist om het proefproject met een maand te verlengen tot 3 maart 2019.

Koen Heinen