Egemin bouwt nieuw hoogbouwmagazijn voor Agristo in Nazareth

Nieuws, Logistiek
Koen Heinen

Egemin bouwde eerder al een gelijkaardig magazijn voor Agristo in het Nederlandse Tilburg. Het gebouw in Nazareth is een verbeterde versie. Het wordt vier meter hoger en de pallets zullen nog efficiënter opgeslagen kunnen worden. Daarvoor zorgen onder meer de acht automatische palletkranen. De productie levert 120 pallets per uur, maar de installatie kan het dubbele aan.

Het automatische magazijn zal over 24.000 palletplaatsen beschikken, goed voor 1.400 ton diepgevroren frieten. Egemin staat in voor de silobouw en het volledig conveyorsysteem met palletliften en kranen voor alle logistiek van en naar het magazijn. Daarnaast neemt het ook de installatie en de aansturing van de softwaresystemen voor zijn rekening.

Energierecuperatiesysteem

De automatische palletkranen zijn voorzien van een intern energierecuperatiesysteem dat energie recupereert die vrijkomt tijdens het dalen en afremmen van de kraan. Daardoor kan tot 20% energie bespaard worden.

De oplevering van het hoogbouwmagazijn in Nazareth is voorzien in maart 2016.