Douane betrapt uithalers en vindt 280 kilo cocaïne op MPET-terminal

Nieuws, Douane
Koen Dejaeger
MPET terminal, Antwerpen
MPET terminal, Antwerpen © MSC

De douane heeft op de MPET-terminal 280 kilo cocaïne aangetroffen. Ter plaatse werden ook zes uithalers betrapt, wat verderop werden nog eens drie mensen opgepakt.

Op vrijdag 24 maart 2023 werd op de MPET-terminal, Kaai 1742, een partij drugs aangetroffen. Er werd zo’n 280 kilogram cocaïne in beslag genomen. Ter plaatse werden ook zes uithalers betrapt, en nog eens drie wat verderop op het terrein van Medrepair. Die negen mensen, acht Nederlanders en een Belg, werden opgepakt.

Dat meldt de federale overheidsdienst Financiën in een persbericht.

Sierra Leone

De drugs werden aangetroffen in een container die afkomstig was uit Sierra Leone. De container werd vervoerd door de ‘MSC Oriane’. Dat schip heeft een capaciteit van 5.800 teu en vaart onder de Panamese vlag.

Meer info werd door de federale overheidsdienst Financiën niet bekend gemaakt.