Antwerp Nautical Event brengt binnenvaart en pleziervaart samen

Nieuws, Binnenvaart
Koen Dejaeger
Antwerp Nautical Event 2023 in het Asiadok
Antwerp Nautical Event 2023 in het Asiadok © Bart Meyvis

Op de locatie van Groep De Wit aan het Asiadok in Antwerpen vindt van 23 tot en met 25 februari de vijfde editie van het Antwerp Nautical Event plaats. De bezoekers kunnen weer genieten van een divers programma vol activiteiten, demonstraties en een expo met tal van standhouders.

De organisatie van het Antwerp Nautical Event wil naar eigen zeggen de ingeslagen weg voortzetten na het succes van de voorgaande edities. “Vorig jaar mochten we op ons event drieduizend bezoekers ontvangen en als organisatie zijn we opnieuw klaar voor een topeditie”, klinkt het. “Voor de professionele vaart is er op vrijdag 23 februari een exclusief netwerkevent op uitnodiging van de standhouders en sponsors, gevolgd door de professionele beurs die op zaterdag en zondag toegankelijk is van 12.00 tot 19.00 uur.”

De bezoekers kunnen deelnemen aan verschillende activiteiten, maar ze moeten wel op voorhand inschrijven. “Het programma heeft een boeiende mix van educatie en entertainment in petto”, zegt de organisatie. “Zo is er de mogelijkheid voor een bezoek met een snelle boot aan de simulator van Brabo die een inkijk biedt in de aangepaste vaarsituaties door de Oosterweelwerken, een onmisbare activiteit voor rederijen en binnenvaartondernemers. De doorlopende activiteiten zorgen voor een levendige sfeer gedurende het hele evenement.”

Pleziervaart

Ook de pleziervaart krijgt een centrale plek op het Antwerp Nautical Event. “In de gebouwen van Nassau Scheepsbenodigdheden wordt een beursruimte ingericht waar heel wat pleziervaartbedrijven hun diensten en producten voorstellen aan de bezoeker”, aldus de organisatie. “Het event is de plaats bij uitstek om het vaarseizoen op gang te trekken.”

“Het Antwerp Nautical Event 2024 belooft een onvergetelijke ervaring te worden, waar passie voor innovatie en gezelligheid samenkomen in de prachtige Stadshaven van Antwerpen. Bezoek de website van het event voor meer informatie en om je in te schrijven voor verschillende activiteiten.”

Antwerp Nautical Event brengt binnenvaart en pleziervaart samen – Flows

Antwerp Nautical Event brengt binnenvaart en pleziervaart samen

Nieuws, Binnenvaart
Koen Dejaeger
Antwerp Nautical Event 2023 in het Asiadok
Antwerp Nautical Event 2023 in het Asiadok © Bart Meyvis

Op de locatie van Groep De Wit aan het Asiadok in Antwerpen vindt van 23 tot en met 25 februari de vijfde editie van het Antwerp Nautical Event plaats. De bezoekers kunnen weer genieten van een divers programma vol activiteiten, demonstraties en een expo met tal van standhouders.

De organisatie van het Antwerp Nautical Event wil naar eigen zeggen de ingeslagen weg voortzetten na het succes van de voorgaande edities. “Vorig jaar mochten we op ons event drieduizend bezoekers ontvangen en als organisatie zijn we opnieuw klaar voor een topeditie”, klinkt het. “Voor de professionele vaart is er op vrijdag 23 februari een exclusief netwerkevent op uitnodiging van de standhouders en sponsors, gevolgd door de professionele beurs die op zaterdag en zondag toegankelijk is van 12.00 tot 19.00 uur.”

De bezoekers kunnen deelnemen aan verschillende activiteiten, maar ze moeten wel op voorhand inschrijven. “Het programma heeft een boeiende mix van educatie en entertainment in petto”, zegt de organisatie. “Zo is er de mogelijkheid voor een bezoek met een snelle boot aan de simulator van Brabo die een inkijk biedt in de aangepaste vaarsituaties door de Oosterweelwerken, een onmisbare activiteit voor rederijen en binnenvaartondernemers. De doorlopende activiteiten zorgen voor een levendige sfeer gedurende het hele evenement.”

Pleziervaart

Ook de pleziervaart krijgt een centrale plek op het Antwerp Nautical Event. “In de gebouwen van Nassau Scheepsbenodigdheden wordt een beursruimte ingericht waar heel wat pleziervaartbedrijven hun diensten en producten voorstellen aan de bezoeker”, aldus de organisatie. “Het event is de plaats bij uitstek om het vaarseizoen op gang te trekken.”

“Het Antwerp Nautical Event 2024 belooft een onvergetelijke ervaring te worden, waar passie voor innovatie en gezelligheid samenkomen in de prachtige Stadshaven van Antwerpen. Bezoek de website van het event voor meer informatie en om je in te schrijven voor verschillende activiteiten.”