Meulestedebrug, Ziegler, Mont Blanctunnel en Morrison Express

Kort, Varia
Melanie De Vrieze
Benjamin Dalle draait half dagje mee bij Ziegler
Voka-Zomerstage Benjamin Dalle bij Ziegler © Ziegler

De Meulestedebrug is weer open voor verkeer, minister Dalle doet zomerstage bij Ziegler, de aftrap voor Navy Technofest is gegeven, de Mont Blanctunnel gaat twee maanden dicht en Morrison Express opent een warhouse in Eindhoven.

MEULESTEDEBRUG –

De oude Meulestedebrug in Gent is sinds donderdag 28 september 2023 19.30 uur opnieuw open voor verkeer, zo meldt de Vlaamse Waterweg. Het plaatsen van de noordelijke helft van de nieuwe brug is afgerond. Donderdagmorgen 28 september werd het beweegbare deel van de nieuwe brug opgehaald. Hierna kon het scheepvaartverkeer hervatten. Het wegverkeer volgde om 19.30 uur. Dat verkeer verloopt nu over het vernieuwde kruispunt van de New Orleansstraat en de Meeuwstraat. De rijbaan werd er verlegd en vernieuwd. In het voorjaar van 2024 zal de noordelijke helft van de nieuwe Meulestedebrug door het wegverkeer gebruikt kunnen worden. Vervolgens wordt de oude brug verwijderd. (YDS)

ZIEGLER –

Ter gelegenheid van een Voka-zomerstage draaide Vlaams minister van Brussel, Jeugd en Media Benjamin Dalle (CD&V) een half dagje mee bij Ziegler. Hij ging op stap met distributiechauffeurs van de Brusselse logistieke dienstverlener. Tijdens de Voka-zomerstage maakte Ziegler ook zijn bezorgdheden kenbaar over de aanpassingen aan de Van Praetlaan waarbij drie rijstroken worden teruggebracht tot één vanaf de A12. Het gaat om een beslissing van de Brusselse regering. “Onze vrachtwagens komen in lange files terecht, waardoor ze minder leveringen kunnen doen en minder vrachtwagens kunnen inzetten. Minister Dalle is niet bevoegd voor deze materie, maar we appreciëren dat hij hier tijd voor heeft genomen”, klinkt het bij Ziegler. (YDS)

NAVY TECHNOFEST –

Op de Marinebasis in Zeebrugge werd de aftrap gegeven voor een heel weekend NAVY TECHNOFest. De deuren worden opengezet voor een blik achter de schermen, demonstraties en activiteiten om zelf te beleven. Defensie verwacht tienduizend bezoekers. Als aanloop namen een 350-tal leerlingen en leerkrachten deel aan de Belgian Navy Challenge met een initiatie gevechtszwemmen en kennismaking met jobs bij de Marine. Het volledige programma op zaterdag 30 september en zondag 1 oktober vind je hier. (RJ)

MONT BLANCTUNNEL –

De Mont Blanctunnel tussen Frankrijk en Italië gaat vanaf 16 oktober tot 18 december voor twee maanden dicht voor onderhoudswerken. De werken zouden aanvankelijk al 4 september starten, maar omdat de Fréjustunnel tijdelijk gesloten was door een grondverschuiving werd beslist om ze uit te stellen. Later werd beslist om de werken toch door te laten gaan, maar ingekort. Nu is er dus een termijn geprikt voor de start en de duur van de werken. Een deel van de werken wordt uitgesteld naar 2024. De exploitant van de tunnel verwacht dat ongeveer 90% van het vrachtwagenverkeer zal omrijden via de Fréjustunnel. Hij belooft alles in het werk te stellen om de tunnel nog voor 18 december te heropenen. (KH)

MORRISON EXPRESS –

De Taiwanese logistiek dienstverlener Morrison Express opende 28 september 2023 een nieuw warehouse op Prologis Park Eindhoven in Nederlands-Brabant. Het logistieke centrum van 12.800 vierkante meter is gebouwd op een voormalige afvalstortplaats en is ontworpen vanuit de duurzaamheidsambitie BREEAM ‘Outstanding’ (minimale lokale emissies en impact). De faciliteit is douane-gecertificeerd en zal TAPA-gecertificeerd worden tegen diefstal. (JKV).

Dit artikel is exclusief voor abonnees.

Kies een formule en krijg toegang tot alle artikels. Of log in als abonnee.

PARTICULIER
€325,00294,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor mensen met een gezonde interesse in onze sector. (Geen factuur)
DOCENT
DOCENT 171,00 /jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels. Geschikt voor docenten in voltijdse dagopleidingen voor de logistieke sector.
PROFESSIONAL
348,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor consultants en zelfstandigen.
BEDRIJVEN
Vanaf €513,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met meerdere logins. Perfect voor organisaties met nood aan meerdere logins.
ZAKELIJK ABONNEMENT VOOR GROTE ONDERNEMINGEN
 
Als grote onderneming hebt u meer dan 6 logins nodig. We helpen u graag verder via een offerte op maat. Contacteer ons via abonnementen@flows.be.
Meulestedebrug, Ziegler, Mont Blanctunnel en Morrison Express – Flows

Meulestedebrug, Ziegler, Mont Blanctunnel en Morrison Express

Kort, Varia
Melanie De Vrieze
Benjamin Dalle draait half dagje mee bij Ziegler
Voka-Zomerstage Benjamin Dalle bij Ziegler © Ziegler

De Meulestedebrug is weer open voor verkeer, minister Dalle doet zomerstage bij Ziegler, de aftrap voor Navy Technofest is gegeven, de Mont Blanctunnel gaat twee maanden dicht en Morrison Express opent een warhouse in Eindhoven.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Word abonnee en krijg toegang tot alle artikels.

 

Ben u al abonnee?

Login